Slobodno vreme > Mozaik

Ovaj NAPITAK topi masne naslage i jača imunitet! Kombinujte ga sa ovim namirnicama i rezultati neće izostati

Prema informacijama Harvard TH Chan School of Public Healtha, bogat je mnogim hranjivim materijama i odličan je izvor kalcijuma i proteina

Izvor: K1info

Autor: nezavisne.com/Anica Ninković

15/06/2024 > 18:05

podeli vest:

Ovaj NAPITAK topi masne naslage i jača imunitet! Kombinujte ga sa ovim namirnicama i rezultati neće izostati
Foto: Unsplash.com


Ako želite da poboljšate imunitet i skinete masne naslage, onda je jogurt odličan izbor za vas. Prema informacijama Harvard TH Chan School of Public Healtha, bogat je mnogim hranjivim materijama i odličan je izvor kalcijuma i proteina.

Jogurt je i odlična opcija ako želite smršati, a prema mišljenju stručnjaka, postoji nekoliko namirnica koje su najbolje za mršavljenje u kombinaciji s jogurtom.

Banana

Ako ste ljubitelj banana, ovaj recept je prava stvar za vas. Banana koja nije dovoljno zrela je solidan izvor prebiotičkih vlakana. Konzumiranje ove dve namirnice zajedno može podržati zdravu crevnu floru, što može pozitivno uticati na smanjenje telesne težine.

Foto: Shutterstock

 

Dakle, sledeći put kad uzmete malo jogurta, ne zaboravite ubaciti komade nezrele banane.

Orasi

Orasi su prepuni hranjivih materija koje brzo zasite, uključujući proteine, vlakna i zdrave masti. Orasi u jogurtu mogu vam pomoći da se duže osećate sito i potencijalno vam mogu pomoći da jedete manje, a to je dobar put da izgubite na težini.

Previše jogurta sa visokim sadržajem šećera i masti u jednoj porciji zapravo može biti loše za vaš struk. Vodite računa o kontroli porcija kada uživate u ovoj ukusnoj užini.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, zasladite jogurt svežim voćem i izbacite dodatne izvore šećera, jer umesto zaslađivača, voće može pomoći da se šećer u krvi drži pod kontrolom, zahvaljujući vlaknima koje sadrže ove namirnice, one mogu podržati ciljani gubitak kilograma.

Ostavite komentar