Slobodno vreme > Mozaik

Zaboravili ste da POTOPITE PASULJ veče pre? Uz ovaj trik biće spreman za kuvanje kroz SAT VREMENA!

Planirali ste skuvati pasulj, ali ga niste na vreme potopili u vodu... Nema veze, imamo rešenje

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

24/10/2024 > 08:09

podeli vest:

Zaboravili ste da POTOPITE PASULJ veče pre? Uz ovaj trik biće spreman za kuvanje kroz SAT VREMENA!
Foto: Freepik.com


Svima se desilo da taman što sve pripremimo za kuvanje pasulja, setimo se da ga uopšte i nismo stavili da nabubri u vodi. Kreće drama, ali, nema potrebe jer srećom postoji rešenje.

Ova tehnika poznata je kao brzo salamurenje. Bez brige, znamo da zvuči malo čudna reč ali verujte, ne morate biti nikakav ekspert da bi uradili ono što treba.

Foto: Shutterstock

 

Brzo salamurenje pasulja: Rešenje za uštedu vremena

Ako nemate vremena za tradicionalno potapanje pasulja preko noći, postoji jednostavnija metoda koja će vam omogućiti da pasulj bude spreman za kuvanje za samo sat vremena. Ova tehnika, poznata kao brzo salamurenje, može se koristiti i za druge namirnice, ali je važno pravilno je primeniti.

Kako pripremiti pasulj

Sastojci:

3 kašike soli
3,78 l vode
500 g pasulja

Postupak:
Stavite vodu, so i pasulj u veliki lonac i kuvajte na jakoj vatri dok ne provri. Kada voda počne da ključa, sklonite lonac sa šporeta, poklopite i ostavite da stoji jedan sat.

Dalje kuvanje:
Nakon tog vremena, procedite pasulj i kuvajte ga kao da je bio potopljen preko noći. Na ovaj način pasulj će zadržati odgovarajuću teksturu i ukus, a vreme pripreme biće značajno skraćeno.

Ova metoda je idealna za one dane kada se u poslednjem trenutku odlučite za kuvanje pasulja, ali želite da on bude savršeno mekan i lako svarljiv.

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar