Slobodno vreme > Mozaik

Imate je sugurno: Jednom namirnicom SPREČITE stvaranje LEDA u zamrzivaču

Najčešće se stvara zbog prevelike vlage i nepravilnog skladištenja namirnica

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

25/10/2024 > 07:30

podeli vest:

Imate je sugurno: Jednom namirnicom SPREČITE stvaranje LEDA u zamrzivaču
Foto: Unsplach.com


Pojavljuje vam se stalno led u zamrzivaču? Znamo u čemu je stvar...

Ako se u vašem frižideru ili zamrzivaču stalno pojavljuje led, nastavite da čitate jer vam donosimo korisne savete kako se lako rešiti ovog problema.

Foto: Freepik.com

 

Redovno odmrzavanje

Led se najčešće stvara zbog prevelike vlage i nepravilnog skladištenja namirnica. Da biste sprečili ovaj problem, ključno je pravilno pakovati hranu i održavati optimalne uslove unutar uređaja.

Svi proizvodi, naročito oni u kesama, treba da budu dobro zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja doprinosi stvaranju leda. Iako savremeni frižideri i zamrzivači često imaju "no frost" tehnologiju, stariji modeli i dalje zahtevaju redovno odmrzavanje.

Prvi korak u rešavanju ovog problema je potpuno odmrzavanje i čišćenje uređaja. Nakon uklanjanja leda, važno je temeljno osušiti sve unutrašnje površine.

Ulje da stavimo? Da, dobro ste čuli

Jedan praktičan savet za sprečavanje novog sloja leda jeste nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnje zidove uređaja. Ulje stvara zaštitni film koji otežava formiranje leda i pomaže da unutrašnjost ostane suva, smanjujući potrebu za čestim odmrzavanjem.

Ako se led i dalje pojavljuje, proverite stanje dihtunga na vratima. Loše dihtovanje može uzrokovati ulazak toplog vazduha i kondenzaciju, što vodi ka nakupljanju leda. Takođe, izbegavajte prečesto otvaranje zamrzivača jer to omogućava ulazak toplog vazduha. Pobrinite se da uređaj nije pretrpan jer zagušenje sprečava slobodnu cirkulaciju vazduha, što takođe može doprineti stvaranju leda.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar