PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM I PARMEZANOM: Ukusan recept za zimsku trpezu
Spoj parmezana, krompira i aromatičnih začina daje poseban šmek
12.11.2024
GurmanlookPriprema ovih pljeskavica je jednostavna
podeli vest:
Božićni post za vernike pravoslavne crkve počinje 28. novembra 2024. i traje do 6. januara 2025. Za vas ćemo svakodnevno davati predloge jela koje možete spremiti u toku posta.
Zato, za sve one koji žele da isprobaju ukusan biljni obrok, posne pljeskavice su savršeno rešenje. Priprema ovih pljeskavica je jednostavna, a rezultat su sočne, zasitne i aromatične pljeskavice koje mogu da zadovolje i najveće ljubitelje mesa. Ove pljeskavice mogu se poslužiti uz hleb ili svežu salatu i odlična su opcija za lagani obrok.
Sastojci:
1 šolja kuvanih ili konzerviranih leblebija (lepo isprane i oceđene)
1 šolja rendanog krompira (sirov)
1 šargarepa, rendana
1 glavica crnog luka, sitno seckana
2 čena belog luka, sitno seckana
1 šolja ovsenih pahuljica (sitno mlevenih) ili prezli
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike sitno seckanog peršuna
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice mlevene paprike
1/2 kašičice kumina (opciono)
Malo mineralne vode (po potrebi)
Priprema:
Priprema sastojaka: U velikoj činiji, izgnječite leblebije viljuškom ili ih izmiksajte u blenderu, ali pazite da ostane malo teksture – ne treba da budu potpuno glatke.
Dodavanje povrća: U izgnječene leblebije dodajte rendani krompir i šargarepu, sitno seckan crni i beli luk, peršun i začine (so, biber, mlevenu papriku i kumin ako ga koristite). Sve dobro izmešajte.
Smesa za oblikovanje: Dodajte ovsene pahuljice ili prezle u smesu kako bi se povezala. Ako je smesa suviše gusta, možete dodati malo mineralne vode kako biste dobili savršenu teksturu za oblikovanje pljeskavica.
Oblikovanje pljeskavica: Rukama oblikujte pljeskavice željene veličine, pazeći da budu ravnomerno oblikovane kako bi se ravnomerno ispekle.
Pečenje: U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja na srednjoj temperaturi. Pljeskavice pecite nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ako želite, možete ih peći i u rerni – složite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, okrenuvši ih na polovini pečenja.
Serviranje: Poslužite posne pljeskavice tople, uz prilog po izboru – odlične su uz salatu, pire krompir, ili čak kao dodatak u posnom hamburgeru.
Spoj parmezana, krompira i aromatičnih začina daje poseban šmek
12.11.2024
GurmanlookZahladnelo je, zato nema razloga da se kupus ne kiseli!
11.11.2024
GurmanlookSaveti za pripremu:
Za dodatnu hrskavost, uvaljajte pljeskavice u kukuruzno brašno pre pečenja.
Za bogatiji ukus, u smesu možete dodati seckane orahe ili seme suncokreta.
Ako volite intenzivniji začin, slobodno dodajte još bibera, belog luka ili čak malo ljute papričice.
Posne pljeskavice su savršene za svaki dan, lako ih možete pripremiti unapred i podgrejati. Ovaj obrok je dokaz da zdrav, ukusan i zasitan obrok može biti u potpunosti biljnog porekla – uživajte!
BONUS VIDEO:
Uskoro opširnije na k1info.rs
Za kuvanje, najčešće se koristi kombinacija nekoliko vrsta ribe
07.11.2024
GurmanlookŽito, kao simbol večnog života i nade, priprema se sa posebnom pažnjom i ljubavlju
06.11.2024
GurmanlookJednostavan recept za rolat ne zahteva puno vremena, a rezultat je predivno dekorativan i ukusan
06.11.2024
GurmanlookIdealan izbor za sve one koji žele danas nešto laganiji ali sočniji obrok
06.11.2024
GurmanlookAkcija Uprave kriminalističke policije
pre 20 minuta
HronikaSnimak incidenta širi se društvenim mrežama
pre 34 minuta
HronikaOni su pod nadzorom policije
pre 37 minuta
RegionPredsednik je imao brojne sastanke
pre 47 minuta
PolitikaNa ulici je nastao potpuni kolaps
pre 1 sat
BeogradNjen rad nije samo profesionalan, već i emotivan
pre 1 sat
RegionOn je preneo i da je Kos upoznao sa situacijom u Srbiji
pre 1 sat
PolitikaU nesreći su učestvovala četiri vozila
pre 1 sat
RegionPrve tegobe Jovana Bajrović (29) osetila je pre nekoliko godina
pre 1 sat
SudbineSportisti, navijači i prijatelji iz celog sveta odaju počast velikom sportisti
pre 7 sati
SudbineOva atrakcija privlači pažnju i dece i meštana, a vi pogledajte slike koje su oduševile celu Mačvu
pre 11 sati
ReportažaMiloš Bojinović radio je na rečniku koji je objavljen u izdanju SANU
pre 11 sati
SudbineOn voli životinje i ima vredne ruke... a evo kako je došao do fenomenalnog biznisa
02.12.2024
ReportažaLu Karneseka izrodio je mnoge poznate igrače
01.12.2024
SudbineNemanja A. (18) koji ga je prebio nasmrt danas se na saslušanju branio ćutanjem
29.11.2024
SudbineNakon uklanjanja sa svih funkcija leta 1966. od njegove ličnosti vremenom je stvoren svojevrsni mit
28.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar