SARME SA PEČURKAMA Tradicionalni recept za svaki post i praznik
Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja, možete pripremiti sarme koje će oduševiti celu porodicu
04.12.2024
Posna jelaOve pljeskavice su savršene za post, ručak ili laganu večeru
podeli vest:
Riblje pljeskavice su odličan način da uvrstite ribu u ishranu, posebno ako tražite zdrav obrok koji je lak za pripremu. Ove pljeskavice su savršene za post, ručak ili laganu večeru, a možete ih prilagoditi svom ukusu i poslužiti uz prilog po želji.
Sastojci:
500 g fileta bele ribe (oslić, bakalar, pangasius ili druga riba po izboru)
1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
2 čena belog luka
1 jaje (ili kašika lana s vodom za posnu verziju)
100 g prezli ili starog hleba
2 kašike seckanog peršuna
So i biber po ukusu
Sok od pola limuna
Maslinovo ulje za prženje
Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja, možete pripremiti sarme koje će oduševiti celu porodicu
04.12.2024
Posna jelaTikvice su bogate vlaknima i vitaminima, što ih čini odličnim izborom za sve koji vode računa o zdravlju
03.12.2024
Posna jelaPriprema:
1. Priprema ribe:
Ako koristite smrznutu ribu, prvo je odmrznite, a zatim je dobro ocedite od viška vode. Filete sitno naseckajte ili usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku smesu.
2. Dodavanje začina:
U posudu sa usitnjenom ribom dodajte sitno seckani crni luk, izgnječen beli luk, peršun, so, biber i sok od limuna. Sve dobro promešajte.
3. Formiranje smese:
Dodajte prezle ili usitnjeni stari hleb i jedno jaje kako bi smesa postala kompaktna. Ako je smesa previše mekana, dodajte još prezli. Za posnu verziju, pomešajte mleveni lan sa malo vode da zameni jaje.
4. Oblikovanje pljeskavica:
Od pripremljene smese oblikujte pljeskavice željene veličine. Po želji, možete ih ostaviti u frižideru 20 minuta kako bi se stegle pre prženja.
5. Prženje ili pečenje:
Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi i pržite pljeskavice dok ne postanu zlatno-smeđe sa obe strane (oko 3-4 minuta po strani). Ako želite zdraviju varijantu, pecite ih u rerni na 200°C oko 20 minuta, okrećući ih na pola pečenja.
Pogodan je i za vegetarijance, one koji poste ali i za sve one koji žele ukusan i zdrav obrok
02.12.2024
Posna jelaPriprema je jednostavna, a rezultat je obrok koji će oduševiti celu porodicu
29.11.2024
Posna jelaKako ih poslužiti?
Riblje pljeskavice možete poslužiti uz:
Kremasti tartar sos ili posni jogurt s belim lukom
Svežu salatu od rukole, paradajza i krastavca
Krompir pire, bareni krompir ili integralni pirinač
Saveti za savršene pljeskavice:
Dodajte rendanu šargarepu ili tikvicu u smesu za dodatnu sočnost.
Eksperimentišite s začinima poput timijana, origana ili korijandera za drugačiji ukus.
Pljeskavice možete zamrznuti – idealne su za brzi obrok kada nemate vremena za kuvanje.
Pripremite ove ukusne riblje pljeskavice i uživajte u zdravom i hranljivom obroku!
BONUS VIDEO:
Posne sarmice sa zeljem i mlevenom ribom su savršen izbor
28.11.2024
Posna jelaNa većini artikala velikim slovima piše posno, ali kada okrenete ambalažu i pročitate sitna slova, videćete da ipak nisu
27.11.2024
Posna jelaOva verzija italijanskog klasika oduševiće sve za stolom, bilo da postite ili samo volite da eksperimentišete sa hranom
27.11.2024
Posna jelaKombinuje sočne pečurke i aromatični praziluk u hrskavom testu, pružajući pravi gastronomski užitak
26.11.2024
Posna jela
Ostavite komentar