NAJSLAĐI PREBRANAC KOJI STE IKADA PROBALI Tako je dobar da ćete obrisati tanjire!
podeli vest:

Ako ste mislili da je prebranac samo običan posni specijalitet, ovaj recept će vas potpuno razuveriti! Toliko je ukusan i sladak da ćete tanjire obrisati do poslednje mrvice. Ključ savršenog ukusa krije se u pažljivo odabranim sastojcima i načinu pripreme, a evo kako da ga napravite kod kuće.
Sastojci:
500 g krupnog pasulja
3 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
2-3 lista lovora
1 kašičica mlevene crvene paprike
Suvi začin (po ukusu)
Mleveni biber (po ukusu)
Ulje
Priprema:
Kuvanje pasulja – Pasulj oprati u nekoliko voda, zatim ga provreti, pa isprati. Ponovo ga naliti vodom i kuvati uz dodatak nekoliko listova lovora i malo ulja.
Priprema luka – Kada se pasulj skuva, skloniti ga sa vatre. Na ulju propržiti crni luk isečen na tanke režnjeve. Dodati suvi začin kako bi omekšao i pustio sladak ukus.
Slaganje u tepsiju – U propržen luk dodati mlevenu papriku i biber. Na dno tepsije staviti trećinu pasulja, zatim pola proprženog luka, pa opet pasulj, ostatak luka i završiti slojem pasulja. Sve pritisnuti kašikom kako bi se lepo sjednilo.
Završni dodaci i pečenje – Odozgo dodati još malo mlevene paprike, malo ulja i malo tečnosti u kojoj se kuvao pasulj. Peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-rumenu koricu.
BONUS VIDEO:
"BORIO SE ZA ISTINU I STRADAO OD POLITIČKIH PROTIVNIKA..." Vučić uputio saučešće povodom smrti Milorada Komrakova
VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI MILORADA KOMRAKOVA
17.03.2025
Sudbine
Ostavite komentar