Slobodno vreme > Sofra

TOPLI MESNATI SENDVIČI BEZ HLEBA: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra"na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

29/10/2024 > 07:41

podeli vest:

TOPLI MESNATI SENDVIČI BEZ HLEBA: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra"na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u 14 časova na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet tople mesnate sendviče bez hleba, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.

Inače, Saša je u Sr­bi­ju je do­neo pun ko­fer zna­nja i zva­nja, ali je mo­rao da kre­ne iz po­čet­ka kao obi­čan ku­var. Otva­ra­la su mu se vra­ta naj­bo­ljih svet­skih ško­la za ku­va­re, kod naj­po­zna­ti­jih ku­li­nar­skih uči­te­lja, svet­skih maj­sto­ra svog za­na­ta.

Foto: Newage production

 

Da­nas Ha­dži Sa­ša Mi­šić po­se­du­je 17 di­plo­ma i se­dam ser­ti­fi­ka­ta.

Hajde da vidimo kakvo nam je to jelo Saša "zakuvao":

Sastojci:

Hamburška slanina 300 g

Paprika u prahu, slatka 5 g

Biber u zrnu iz mlina 5 g

Ren 2 g

Senf ljut 2 g

Ljuta sveža paprika

Beli luk 1 čen

Domaći ajvar

Limun

Crni luk 200 g

Pesto sos

Kim

Karanfilić

So i šećer po potrebi

Priprema:
Zagrejte tiganj na ulju ili na masti, i propržite usoljen pileći batak bez kostiju. Dodati slaninu u slajsevima i propržiti zajedno sa piletinom. Postepeno u meso dodavati da se prži na kolutove isečen krompir i tikvice, dodati začine. Kad je gotovo skloniti sa vatre.

Za nadev iseckajte sitno: mladi beli luk, crni luk, ljutu sušenu papriku i celer. Isecite paradajz na kolutove i kratko ga propržite zajedno sa povrćem za nadev. Dodajte začine.

Serviranje jela:
Na dno tanjira prvo poređajte krompir i tikvice. Odozgo stavljajte povrće iz nadeva, preko toga pileći batak, a na njega kolutove paradajza. Na vrh ide hrskava peena slanina.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar