PILEĆA KRILCA U ŠUMI OD GRAŠKA – specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" danas (14.00) na K1 Televiziji
Jedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
28.10.2024
SofraJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
podeli vest:
Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u 14 časova na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet tople mesnate sendviče bez hleba, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.
Inače, Saša je u Srbiju je doneo pun kofer znanja i zvanja, ali je morao da krene iz početka kao običan kuvar. Otvarala su mu se vrata najboljih svetskih škola za kuvare, kod najpoznatijih kulinarskih učitelja, svetskih majstora svog zanata.
Danas Hadži Saša Mišić poseduje 17 diploma i sedam sertifikata.
Hajde da vidimo kakvo nam je to jelo Saša "zakuvao":
Sastojci:
Hamburška slanina 300 g
Paprika u prahu, slatka 5 g
Biber u zrnu iz mlina 5 g
Ren 2 g
Senf ljut 2 g
Ljuta sveža paprika
Beli luk 1 čen
Domaći ajvar
Limun
Crni luk 200 g
Pesto sos
Kim
Karanfilić
So i šećer po potrebi
Jedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
28.10.2024
SofraUživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookPriprema:
Zagrejte tiganj na ulju ili na masti, i propržite usoljen pileći batak bez kostiju. Dodati slaninu u slajsevima i propržiti zajedno sa piletinom. Postepeno u meso dodavati da se prži na kolutove isečen krompir i tikvice, dodati začine. Kad je gotovo skloniti sa vatre.
Za nadev iseckajte sitno: mladi beli luk, crni luk, ljutu sušenu papriku i celer. Isecite paradajz na kolutove i kratko ga propržite zajedno sa povrćem za nadev. Dodajte začine.
Serviranje jela:
Na dno tanjira prvo poređajte krompir i tikvice. Odozgo stavljajte povrće iz nadeva, preko toga pileći batak, a na njega kolutove paradajza. Na vrh ide hrskava peena slanina.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Idealno gurmansko jelo za nešto hladnije dane
25.10.2024
GurmanlookAko ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
GurmanlookMože biti poslužen kao prilog, glavno jelo ili dodatak uz meso i pirinač
24.10.2024
GurmanlookOmiljeni specijalitet koji se često nalazi na trpezama širom Balkana
27.10.2024
GurmanlookOvo sprovođenje zabeležile su kamere TVCG
pre 27 minuta
HronikaPored Hrvatske i Švedske i Finska je pribegla ovim metodama
pre 46 minuta
RegionŠirom regiona u toku noći biće obilnih padavina
pre 1 sat
RegionOna leti brzinom od 10 maha – 2,5-3 kilometra u sekundi
pre 2 sata
SvetSukob u Ukrajini je posle ovih napada dobio elemente globalne prirode
pre 3 sata
SvetAjli je ugrađen dren preko kojeg izlazi gnoj
pre 3 sata
RegionReč je o još jednom svesnom i planiranom pokušaju izazivanja incidenta
pre 3 sata
PolitikaBalijagića otkrili tragovi u snegu
pre 4 sata
HronikaBio je PR za umetnike poput: Doli Parton, Džonija Keša, Pink Floyd, Brusa Springstina, The Clash, Barbre Strejsend...
20.11.2024
SudbineAnja je danas sahranjena u svom rodnom Bošnjanu kod Paraćina
20.11.2024
SudbineNa roze umrlici potpisani su roditelji, braća sa devojkama, momak, bake, tetke, rodbina i prijatelji...
20.11.2024
SudbineMitrović je nad majčinim grobom održao potresni govor u kojem je obećao da će joj ispuniti poslednju želju
20.11.2024
SudbineNakon sahrane Željko se oglasio snimkom i porukom
19.11.2024
SudbineNajveću podršku Željko je danas imao od dece
19.11.2024
SudbineMajka Milenija preminula je na porodičnu krsnu slavu Đurđic
19.11.2024
SudbineDugo nije bila u kontaktu sa njom.
19.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar