Domaće BRESKVICE: Idealni sitni kolači za svaku proslavu
Uživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookJedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
podeli vest:
Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u 14 časova na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Pileća krilca u šumi od graška, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.
Foto: Newage production
Inače, Saša je u Srbiju je doneo pun kofer znanja i zvanja, ali je morao da krene iz početka kao običan kuvar. Otvarala su mu se vrata najboljih svetskih škola za kuvare, kod najpoznatijih kulinarskih učitelja, svetskih majstora svog zanata.
Foto: Newage production
Danas Hadži Saša Mišić poseduje 17 diploma i sedam sertifikata.
Hajde da vidimo kakvo nam je to jelo Saša "zakuvao":
Uživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookIdealno gurmansko jelo za nešto hladnije dane
25.10.2024
GurmanlookSastojci:
pileća krilca sa koskom 200 g
pileći karabatak sa koskom 200 g
limun 1 komada
pomorandža 1 komada
so i biber po potrebi
paprika u prahu slatka 10 g
tucana paprika 5 g
krompir 200 g
celer koren 100 g
beli luk 2 čena
crni luk 200 g
praziluk 200 g
grašak 400 g
cimet 1 g
paradajz pelat 100 ml
pestosos 10 ml
crvena paprika 200 g
Priprema:
Od meda, aleve paprike, začina, senfa, pelata, malo cimeta, ulja i sirćeta napraviti marinadu u kojoj ćete izmarinirati piletinu ( možete da uradite i dan ranije).
Povrće očistiti i iseći : krompir, praziluk, crni i beli luk, celer, suva paprika, sveža paprika.
Na zagrejano ulje stavite povrće, pa kratko propržite. U sredinu povrća ubacite marinirano meso ( batak i krilca). Kada je gotovo, povrće izvadite iz šerpe i sklonite sa strane. Sada dodajete grašak da se prodinsta zajedno sa mesom koje je ostalo na vatri, u trajanju od 20-ak minuta.
Kada je gotovo, iscedite sok od polovine pomorandže i servirajte.
Prijatno !
BONUS VIDEO:
Ako ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
GurmanlookMože biti poslužen kao prilog, glavno jelo ili dodatak uz meso i pirinač
24.10.2024
GurmanlookOmiljeni specijalitet koji se često nalazi na trpezama širom Balkana
27.10.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar