Slobodno vreme > Sofra

KOBAJA U SVEŽEM HLEBU: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

11/11/2024 > 16:00

podeli vest:

KOBAJA U SVEŽEM HLEBU: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet , savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa. Pripremu jela možete pogledati u četvrtak 14. novembra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Sastojci :

Lepinje

3 kobasice tanke

Crni luk 200 g

Beli luk 2 čena

1 celer

Paprika crvena 100 g 

Kukuruz šećerac 300 g

Pesto sos 50 g

Začini

Ljuspice od soje 200 g

1 pomorandža

100 g sira

Priprema:
Lepinje isecite popreko i stavite ih da se zagreju.
Nadev: na zgrejano ulje ili mast stavite isečene namirnice: crni luk i praziluk, svežu papriku, beli luk i kukuruz šećerac, pesto sos, biber i so.
Kada se ovo sve malo prodinsta, dodajte isečenu kobasicu, ljuspice od soje i peršun i sačekajte 10-ak minuta da se jelo ukrčka. Pre nego je jelo skroz gotovo, iscedite sok od pomorandže, izrendajte malo pomorandžine kore i sir.
Jelo se servira tako so lepinje punite nadevom.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar