Slobodno vreme > Sofra

HRSKAVI KAČKAVALJ U DŽEMU OD CRNOG LUKA: Gurmanski saveti Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

11/11/2024 > 19:00

podeli vest:

HRSKAVI KAČKAVALJ U DŽEMU OD CRNOG LUKA: Gurmanski saveti Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet zvani Hrskavi kačkavalj u džemu crnog luka. Pripremu jela možete pogledati u petak, 15. novembra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Sastojci:

Crni luk 400 g

Beli luk 2 čena

Sveže začinsko bilje

So i šećer

Sok od borovnice 100 ml

Vino crveno 150 ml

Senf 50 g

Kačkavalja 400 g

Med 50 g

Priprema:

Za džem od luka: isecite sitno 3 glavice crnog luka i 1 glavicu belog luka, pa stavite da se karamelizuje u puno vrelog ulja. Dodajte so i šećer za karamelizaciju. Dok traje ovaj proces, luk ne treba da mešate.

Dodajte samo lovor, karanfilić i suvu papriku. Kada se luk karamelizovao, dodajte senf, džem, sirće, sok od borovnice i malo vina i poklopite da se ukrčka.
Testo za pohovanje kačkavalja: pomešajte brašno, sojine ljuspice, susam, aleva paprika, majcina dusica,
malo soli.
Kriške kačkavalja koje ste debelje isekli, uvaljajte u poh smesu i propržite.
Servirajte jelo tako sto ćete na džem da poređate kačkavalje i prelijete sve sa malo meda.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar