Slobodno vreme > Sofra

ŠTA POSLE ROŠTILJA: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

18/11/2024 > 08:17

podeli vest:

ŠTA POSLE ROŠTILJA: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet zvani Šta posle roštilja. Pripremu jela možete pogledati u ponedeljak, 18. novembra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Sastojci:

Džigerica svinjka u komadu 200 g

Svinjski vrat dimljen 100 g

Pljeskavica 100 g

Ćevapi 2 komada

Crni luk 200 g

Beli luk 4 čena

Majčina dušica 2 g

So i biber po potrebi

Belolučena paprika 1 komad 

Kajmak 50 g

Urnebes 50 g

Praziluk 100 g

4 jaja

Ajvar 100 g

1 lepinja

Priprema:

Na vrelu mast ili ulje propržite pljeskavicu, ćevapi, svinjski vrat, svinjsku džigericu isečenu tanko. U to dodajte i isečenu sirovu papriku, 1 ljutu papriku, crni luk, 2 čena belog luka. Kada se sve zajedno proprži, dodajte jaja i kisele krastavce. Sa strane zapecite 2 lepinje.

Serviranje: pripremljeno meso i povrće isecite na kocke i stavite u duboku činiju za salatu, i u to umešajte urnebes i kajmak.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar