Slobodno vreme > Sofra

SVINJSKA DIMLJENA REBARCA NA VESELI NAČIN Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

03/12/2024 > 07:39

podeli vest:

SVINJSKA DIMLJENA REBARCA NA VESELI NAČIN Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet zvani Svinjska dimljena rebarca na veseli način. Pripremu jela možete pogledati u utorak, 3. decembra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Sastojci :

Dimljena rebra 1 kg

Šargarepa 300 g

Crni luk 200 g

Beli luk 2 čena

Krompir 300 g

Celer koren 200 g

So i biber po potrebi

Senf 50 g

Ren 50 g

Kim zrno 5 g

Priprema:
Dimljena rebarca isecite na komade. Isecite šargarepu, celer, crni i beli luk, papriku, ljutu papriku. Rebarca stavite na vatru, a pripremljeno povrće dodajte potom u isti sud. Kada su rebarca gotova, sklonite ih sa strane.

U povrće koje se dinsta dodajte začine, izrendajte koru limuna ili pomorandže. Kada je povrće gotovo, prebacite ga zajedno sa rebarcima u duboki sud. Dodajte u to paradajz pelat, biber, so, majčinu dušicu, senf i malo vode. Poklopite i ostavite da se peče pod sač ili u rernu.

Kada je ispečeno, servirajte.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar