PREBRANAC, MORAVSKA I BALKANSKA SALATA Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
Izvor: K1info
Autor: Milica Maksimović
02/12/2024 > 11:00
podeli vest:
Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet zvani Prebranac, Moravska i Balkanska salata.
Prethodno potopljeni pasulj stavite u šerpu da se skuva. U to dodajte crni luk i lovorov list. Dok se pasulj kuva, isecite krupno crni i crveni luk, sušenu papriku, i stavite da se proprži.
Dodajte u to pelat paradajz i malo vode. U izdinstano povrće dodajemo skuvan i oceđen pasulj, da se malo prodinsta. Kada je gotovo, u tepsiju stavite svinjsku mast, pasulj i povrće koje ste dinstali i dodajte dimljeni ili sušeni vrat. Zapecite u rerni bez zaprške.
Moravka salata: Isecite na krupnije paradajz, pečenu papriku, ljutu pečenu papriku, beli luk i sve sastojke pomešajte. Dodajte ulje, sirće, začine, pešrun i iscedite limun.
Balkanska salata: Isecite beli luk, crveni i crni luk, kozji sir, pešun, bosiljak, ispečen badam. Sve to pomešajte i odozgo sipajte malo meda.
Pasulj servirajte uz ove dve salate.
Ostavite komentar