Slobodno vreme > Zdravlje

Nataša je SMRŠALA 60 KILOGRAMA! 10 GODINA je pokušavala, a samo je OVAJ METOD doveo njenu liniju do SAVRŠENSTVA

Za Natašu Rakić je prelomni momenat bio kad sam shvatila da ne postoji sutra, od ponedeljka, od prvog, već da samo sad

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

18/06/2024 > 22:13

podeli vest:

Nataša je SMRŠALA 60 KILOGRAMA! 10 GODINA je pokušavala, a samo je OVAJ METOD doveo njenu liniju do SAVRŠENSTVA
Foto: Nataša svoja i slobodna


Nataša Rakić Nakon četiri trudnoće ugojila se 60 kilograma. Upravo je cifra na vagi -  120 kilograma - bila okidač odnosno prelomni momenat. te je donela odluku i smršala 60 kilograma za 18 meseci.

Danas ona ima 60 kilogrma i zna da je reč sutra izmišljena za malu decu i neodlučne ljude. 

- Prelomni momenat je bio kad sam shvatila da ne postoji sutra, od ponedeljka, od prvog, već da sam sad, danas mizerna, očajna i nezadovoljna. Osećala sam da sam na potpunom dnu i da nema dalje, a nisam osoba koja se lako predaje, i za mene je jedina opcija bila da nešto promenim. Trebalo mi je 10 godina da shvatim da se neće desiti nikakav prelomni momenat, koji će opredeliti neki “ponedeljak” kao moj početak promene - počela je svoju priču naša sagovornica Nataša Rakić koja je danas veća od života.

Foto: Nataša svoja i slobodna

 

Iza nje je  deset godina pokušaja, svi su bili neuspešni osim poslednjeg. Vodila se načinima koji su tada bili popularni, dostupni, a najvažnije - laki i brzi.

- Kao većina drugih žena, prošla sam sve, od UN dijeta, proteinskih, medicinskih, teretana, mazanja, tretmana, čajeva… I sve je bilo uspešno dok se kilogrami nisu vratili sa svim starim navikama. Jedino što se nije vratilo nakon svih tih pokušaja - je samopouzdanje - navodi ona. 

Foto: Nataša svoja i slobodna

 

Do gomilanja kilograma dovelo je, kako kaže, zanemarivanje životnih problema, žmurenje na slabosti, nezadovoljstva, nemanje granica, loše odnose u braku i konačno - zatrpavanja svega toga hranom. Njeno mišljenje jeste da je emotivno prejedanje uzročnik epidemije gojaznosti. 

- Emotivno prejedanje je glavni uzrok gojaznosti kod žena. Većina neuspelih pokušaja je upravo rezultat zanemarivanja tog glavnog uzroka, za koji većina poznatih načina nemaju rešenje - ističe Nataša. 

Foto: Nataša svoja i slobodna

 

Sada, sa mindsetom jedne zdrave osobe redovno praktikuje vežbanje kao sastavni deo života.

- U procesu mršavljenja nisam vežbala, i to je bio jedini ustupak koji sam sama sa sobom napravila, procenjujući da uz obaveze i odgovornosti koje sam imala u tom momentu, neću uspeti da se posvetim i vežbanju i svim drugim promenama - govori za K1info.rs Nataša. 

Foto: Nataša svoja i slobodna

 

Donošenje odluke već podrazumeva istrajavanje.

- Odluka znači rešenje da promeniš stvari, bez mogućnosti odustanka. Samo značenje reči isključuje mogućnost odustanka. Ako ne istrajete - niste doneli odluku - kaže Rakićeva i dodaje: 

Foto: Nataša svoja i slobodna

 

- Znanje o tome šta, kako i zašto raditi može značajno da učvrsti volju i olakša put, što je upravo ono što dobijaju sve moje polaznice, koje se uključe kod mene u program - zaključuje. 

Kako kaže, sada se osećam kao milion dolara.

Foto: Nataša svoja i slobodna

 

- Možda za nekog ne izgledam tako, ali to je moje unutrašnje stanje. Pre svoje transformacije osećala sam se nedovoljno, nepoželjno, bezizlazno - kaže Nataša i savetuje ženama: 

Foto: Nataša svoja i slobodna

 

- Da izađu iz pozicije žrtve i prestanu da se prave da su slabe i nemoćne, i preuzmu kontrolu nad svojim životom, jer ne postoje bezizlazne situacije, ne postoji toliko loša genetika, metabolizam, bolest ili bilo koja druga okolnost zbog koje neko ne može da smrša. Rešenje se nalazi u domenu odluke i odabira načina. Isto tako nije sramota priznati da ti je potrebna pomoć, kad ti je zaista potrebna - istakla je Nataša Rakić za K1info.rs. 

Ostavite komentar