Sport > Fudbal

HRVATSKA NA PATOSU: Zakanji ih ŠOKIRAO i odveo Italiju u OSMINU FINALA!

I kada su svi očekivali da će Hrvatska u narednu rundu, na scenu je stupio Zakanji

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Nemanja Negovanović

24/06/2024 > 23:02

podeli vest:

HRVATSKA NA PATOSU: Zakanji ih ŠOKIRAO i odveo Italiju u OSMINU FINALA!
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Hrvatske i Italije odigrali su nerešeno 1:1, u okviru poslednjeg kola grupe B na Evropskom prvenstvu.

Hrvatska je bolje otvorila duel i već u petom minutu imala šansu za pogodak. Luka Sučić je prihvatio loptu na nekih dvadesetak metara od gola i silovito šutirao, ali je Donaruma pokazao klasu i skrenuo loptu u korner.

Italijani su posle tri minuta pokušali da ugroze gol preko Žoržinja, ali je jedan od odbrambenih fudbalera Hrvatske dobro reagovao i izbacio loptu u polje.

Nakon toga je opao tempo igre, da bi u 21. minutu Azuri bili najbliži vođstvu. Idealan centaršut u kazneni prostor "vatrenih" poslao je Barela, na drugoj stativi Bastoni je ostao sam i šutirao glavu, međutim Livaković se istakao i odbranio svoju mrežu.

Izabranici Zdravka Dalića su do odlaska na odmor imali jednu polupriliku preko Luke Modrića koji je hteo da iznenadi Donarumu, ali je pouzdani čuvar mreže pravovremenim istrčavanjem sprečio opasnost po svoj gol.

Nastavak susreta doneo je više uzbuđenja, a oba selektora su na poluvremenu izvršili po jednu izmenu - Zlatko Dalić je u igru umesto Pašalića uveo Budimira, dok je Spaleti zamenio Pelegrinija, a na teren poslao Fratezija.

Nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, viđeno je prvo uzbuđenje. Kramarić se namestio i uputio udarac ka golu, a lopta je na putu ka mreži pogodila Fratezija u ruku. Glavni arbitar meča Daniele Mikeli je dobio poziv iz VAR sobe, a nakon pregledanog snimka pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo kapiten reprezentacije Luka Modrić i promašio. Šutirao je u donji levi ugao, ali je Donaruma pročitao njegovu nameru i odbranio udarac.

Ipak, već u sledećem napadu Modrić se iskupio. Sučić je poslao centaršut u kazneni prostor, Budimir je zahvatio loptu, Donaruma je odbranio, a na pravom mestu našao se Modrić i postigao gol.

Dalić je do kraja meča u igru uveo Ivanušeca, Perišića, Majera i Juranovića, a Spaleti je dao šansu Skamaki, Fađoliju i Zakanjiju.

I kada su svi očekivali da će Hrvatska u narednu rundu, na scenu je stupio Zakanji. Poslednji napad Italije povukao je Kalafjori, odložio je za Zakanjiju koji je pogodio rašlje Livakovićevog gola!

Ostavite komentar