Sport > Košarka

ISTORIJA će DOKAZATI koliko je teško, to što je JOKIĆ uradio: Bogdanović o uspehu kolege

MNikola i Denevr primer onako kako bih ja voleo da uradim jednom u životu sa tim jednim timom, kaže reprezentativac Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

19/06/2023 > 15:13

podeli vest:

ISTORIJA će DOKAZATI koliko je teško, to što je JOKIĆ uradio: Bogdanović o uspehu kolege
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Kao i svi navijači iz Srbije, bio sam Jokićev navijač. Tek će se kroz istoriju dokazati koliko je teško to što je on uradio - rekao je za Tanjug košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, koji je u saradnji sa Adidasom otvorio sedmi po redu kamp Bogdan Bogdanović.

Košarkaši Denvera su protekle nedelje osvojili istorijsku prvu titulu u istoriji franšize u NBA ligi. Nikola Jokić je sjajne partije krunisao titulom najkorisnijeg igrača finalne serije.

- Kao i svi u Srbiji, bio sam njegov navijač i drago mi je da vidim taj put koji je on napravio. To je zaista fenomenalno. To je primer onako kako bih ja voleo da uradim jednom u životu sa tim jednim timom. Tek će se kroz istoriju dokazati koliko je teško to što je on uradio - rekao je Bogdanović, dodavši da je protekle sezone bilo mnogo uspona i padova u njegovoj, ali i igri njegove Atlante:

- Na kraju sam zadovoljan što sam posle Ol-stara bio zdrav i što sam mogao da odigram svaku utakmicu.

Bogdanović je poslednji put za reprezentaciju igrao 2019. godine na Svetskom prvenstvu u Kini, kada je naš nacionalni tim, tada predvođen sa klupe Aleksandrom Đorđevićem, završio kao peti. Ovog leta, biće održan Mundobasket u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a naša država će nastupati u Manili.

- Prvo očekujem da se okupimo svi, da budemo zdravi i da budemo mentalno spremni, da imamo svežinu. To je nešto što je najvažnije za nas, a ostalo će doći. Sve su to vredni momci - naveo je Bogdanović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

U toku je finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Crno-beli imaju prednost od 2:1 u seriji.

- Voleo bih da završe to što pre. Navijam za Partizan. To je jedino što mogu da kažem - rekao je košarkaš Atlante.

Ovog leta, na programu je sedmi po redu kamp Bogdana Bogdanovića, u saradnji sa Adidasom.

- Pre svega, želim da im se zahvalim na saradnji. Ovo je od velikog značaja, pre svega za decu, a tako i za mene, lepo je biti u ovoj ulozi. Sećam se dana kada sam i ja bio mali i koliko je lepo bilo videti bilo kog profesionalnog igrača. Želim da im posvetim malo pažnje i vremena i da se zabavimo - zaključio je Bogdanović.

Ostavite komentar