Sport > Košarka

Kakvo pojačanje: PARTIZAN doveo NBA centra, postojala je MOGUĆNOST da igra i za SRBIJU

Američki košarkaš je 2015. godine bio deveti pik na NBA draftu

Izvor: K1info/Sportal.rs

17/08/2023 > 22:08

podeli vest:

Kakvo pojačanje: PARTIZAN doveo NBA centra, postojala je MOGUĆNOST da igra i za SRBIJU
Foto: Starsport


Američki košarkaš Frenk Kaminski novi je igrač Partizana, saopšteno je na sajtu crno-belih.

Kako se navodi, nekadašnji 30-godišnji centar Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona, potpisao je jednogodišnji ugovor. On je 2015. godine bio deveti pik na NBA draftu.     

Za dojučerašnjeg centra Hjuston Rokitsa Frenka Kaminskog je veiliko interesovanje pokazao i Makabi iz Tel Aviva. Poslednjih sezona Kaminskom je značajno opala minutaža u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, zbog čega je ozbiljno razmatrao selidbu "preko bare".

Srpski koreni

Ne tako davno Kaminski se našao u centru košarkaške javnosti u Srbiji, budući da se zbog njegovih korena spominjala mogućnost da zaigra za naš nacionalni tim. Povodom ove ideje tada se oglašavao i sam košarkaš koji nije imao ništa protiv da zaigra za Orlove, ali se dalje od špekulacija nije odmaklo.

- Bio sam u Srbiji pre dve godine i tada su ljudi u nacionalnom timu saznali da imam srpske korene. Nisam nikada bio član nijednog nacionalnog tima i ne znam šta bi trebalo da uradim da to postanem. Moj agent je već razgovarao sa ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije. Postoji mnogo igrača koji su igrali u srpskom sistemu i ja ne bih želeo nikome da stanem na put. Imao sam dosta prilike da provedem sa srpskim igračima i oni su dobri momci. Sada mi je priritet da se oporavim i posle prepustim to mom agentu - izjavio je tada Kaminski.

Ostavite komentar