Sport > Košarka

SENZACIJA: Partizan ostao bez trofeja u Superkupu ABA lige

Neverovatan kraj meča u podgoričkoj "Morači"

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/09/2023 > 22:57

podeli vest:

SENZACIJA: Partizan ostao bez trofeja u Superkupu ABA lige
Foto: ABA Liga j.t.d/Dragana Stjepanovic


Ekipa Partizana poražena je od Studentskog centra u finalu ABA Superkupa, pošto je Borna Kapusta postigao trojku na četiri sekunde pre kraja - 81:83!

Nemoguća završnica viđena je u Morači. Seriju 10:0 vezali su Studenti, a ona je zaključena na način na koji to niko nije očekivao, već pomenutim pogotkom Kapuste, koji je ostavio crno-bele bez već viđenog trofeja.

Utakmica je otvorena veoma efikasno, rano se krenulo sa šuterskim raspoloženjem, a pored toga jako pametnim napadima sa obe trane se dolazilo do koša. SC Derbi je počeo da napada timski, ali se prvi istakao Dokins sa brzim koševima. U Partizanu nije bilo prave reakcije, a teško je moglo biti koliko je SC Derbi pametno rukovodio svojim napadima. Pokušavali su crno-beli brojnim kombinacijama u odbrani, ali sve je pročitano.

Druga četvrtina je donela dosta veću borbu i ravnomerniju utakmicu. Dosta prekida je produžilo trajanje prvog poluvremena. Međutim, mora se primetiti ogromno nezadovoljstvo Željka Obradovića igrom svojih igrača. Na polovini druge deonice smo mogli videti njegov tajmaut i kako je urlao na momke. Deluje da Partizan još uvek u ovom momentu meča nije našao šuterski ritam, a da SC Derbi to koristi.

Probali su crno-beli do kraja poluvremena brojne druge defanzivne kombinacije, ali uglavnom bez uspeha. Ili bi igrači SC Derbija prošli ili bi Partizan napravio faul. U napadu su igrači Željka Obradovića pokušavali da napadaju na razne načine, ali deluje da su individualna rešenja donela najviše rezultata.

Poluvreme nam je dalo utisak da Studentski centar nije došao da učestvuje već da pobedi. Žakelj još jednom pokazuje svoju trenersku klasu i kvalitet. Način na koji je pripremio utakmicu malo podseća na ono iz prethodne sezone. Vidi se planski i sistemski rad SC Derbija. Najbitnije od svega nisu potcenili niti precenili protivnika i deluje da je to razlog trenutnog rezultata.

Treća četvrtina je preovladavala igrom u naletima. Prvo bi domaća ekipa postigla nekoliko vezanih poena, potom bi Partizan vratio. Heroji tih naleta su bez sumnje bili Koprivica sa jedne, odnosno Kapusta sa druge strane. Na kraju deonice pojavio se izrazito raspoloženi Kevin Panter koji je izbrojao do 18. poena do tog momenta utakmice. SC Derbi i dalje pruža neverovatan otpor, tvrd orah.

Foto: ABA Liga j.t.d/Dragana Stjepanovic

 

Poslednja deonica je pružila šokove koje nismo očekivali. Znalo se da je SC Derbi težak protivnik, ali ovakav otpor niko nije očekivao. Kapusta koji je poludeo u poslednjoj deonici, a potom i pogodio šut koji se ispostavio kao pobednički.

Ostavite komentar