Sport > Ostali sportovi

MOTO GP Silverston: Žoan Zarko ugrabio pol poziciju, težak pad Espargara

Vozač Aprilije odveden je u medicinski centar na pregled, ali se vratio na stazu za kvalifikacije i zauzeo 6. mesto

Autor: K1 info

06/08/2022 > 17:34

podeli vest:

MOTO GP Silverston: Žoan Zarko ugrabio pol poziciju, težak pad Espargara
Foto: Instagram Printscreen/johannzarco


Pramakov vozač Žoan Zarko osvajač je pol pozicije u Silverstonu, postavivši novi rekord staze 1:57.767, ali je najveći heroj Španac Aleš Espargaro koji je nakon teškog pada na četvrtom slobodnom treningu na kraju izborio 6. poziciju pred sutrašnju trku. 

 

Espargarov klupski kolega Maverik Vinjales osvojio je drugu poziciju sa rezultatom 1:57.865, dok je treći vozač fabričkog tima Dukati Džek Miler, koji je ostvario vreme 1:57.931. Trenutno vodeći u šampionatu, vozač Jamahe Fabio Kvartararo, krenuće iz drugog startnog reda. Peti je bio Frančesko Banjaja na Dukatiju, a šesti pomenuti Espargaro.

 

Među prvih deset su još Marko Beceki, Enea Bastianini, Horhe Martin i Luka Marini.

U Moto 2 klasi pol poziciju osvojio je španski vozač Augusto Fernandez sa vremenom 2:04.103, drugi je bio Amerikanac Džo Roberts koji je svoj najbolji krug odvezao u vremenu 2:04.137, a treći Ai Ogura sa 2:04.280. Iz drugog startnog reda će krenuti Albert Arenas, Ćelestino Vieti i Džejk Dikson.

 

 

U najslabijoj Moto 3 klasi najbrži je bio brazilski vozač Diogo Moreira, koji je krug odvezao za 2:10.951. Njemu je ujedno ovo bio prvi pol u karijeri. Drugi je bio Španac Izan Gevara koji je bio sporiji za 0.068, dok je prvi red popunio japanski vozač Rjusej Jamanaka koji je za Moreirom kasnio 0.078.

 

 

Među prvih dest su još: Rikardo Rosi, Stefano Nepa, Denis Ondžu, Denis Fođa, Tacuki Suzuki, njegov zemljak Ajumu Sasaki i domaći vozač Džon Mekfi.

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije vozi se na stazi Silverston u nedelju 7. avgusta sa početkom od 12.20, kada startuju takmičari u Moto 3 klasi, zatim sledi kraljevska Moto GP klasa od 14.00, dok program završavaju takmičari u Moto 2 klasi koji stratuju od 15.30.

Ostavite komentar