Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Britanije: Marko Beceki NAJBRŽI na kišnom Silverstonu

Frančesko Banjaja ostvario je četvrti rezultat jer je izleteo i nije na vreme uspeo da se vrati u boks i sedne na rezervni motocikl

Izvor: K1info

05/08/2023 > 13:05

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Britanije: Marko Beceki NAJBRŽI na kišnom Silverstonu
Foto: Tanjug/Bradley Collyer/PA via AP


U kišnim uslovima na Silverstonu najbolje se snašao vozač ekipe Mooney VR46 Marko Beceki, koji je krug izvezao u vremenu 2:15,359. Drugi je bio KTM-ov takmičar Džek Miler, kasnivši za prvoplasiranim 0,270 sekundi, dok je treće mesto pripalo Aleksu Markesu iz ekipe Gresini.

Vodeći u svetskom šampionatu Frančesko Banjaja ostvario je četvrti rezultat jer je izleteo sa staze i nije na vreme uspeo da se vrati u boks i sedne na rezervni motocikl. Iz drugog startnog reda pored Banjaje krenuće Augusto Fernandez iz Tech3 GASGAS ekipe i drugi vozač Mooney VR46 tima Luka Marini koji se pred kraj treninga takođe našao kraj staze baš kao i njegov klupski kolega Beceki.

Treći startni red rezervisan je za  Horhea Martina iz Pramaka, Maverika Vinjalesa iz Aprilije i Žoana Zarka takođe iz ekipe Pramak. Poslednja tri mesta pripala su Bredu Binderu, Franku Morbideliju i Alešu Espargaru.

U prvom delu kvalifikacija najbrži je bio Franko Morbideli iz Jamahe, koji je odlično vozio i postavio bolji rezultat nego u drugom delu kvalifikacija, nadmašivši drugoplasiranog Augusta Fernandeza za čitavu sekundu.

Svetski prvak iz 2021. Fabio Kvartarao imao je dosta problema da obuzda svoju Jamahu i startovaće kao poslednji, dok je Mark Markes sa 14. rezultatom najbolje plasirani Hondin takmičar.

Sprint trka na rasporedu je danas od 16 časova.

Ostavite komentar