Vesti > Društvo

PROVODADŽIJA za medalju: Kafedžija Ćira je najveći borac protiv BELE KUGE u Srbiji

Kafedžija Ćira zaslužan za podizanje nataliteta u Srbiji: dovodio kelnerice da mu rade u kafani, pa ih udavao za golubinačke momke

Autor: Kurir

31/08/2022 > 17:53

podeli vest:

PROVODADŽIJA za medalju: Kafedžija Ćira je najveći borac protiv BELE KUGE u Srbiji
Foto: Pixabay.com


Čuvenom golubinačkom kafedžiji Đorđu Kovačeviću Ćiri, zbog visokog stepena bele kuge u Srbiji, odavno je trebalo da se uruči najviši orden za podizanje nataliteta u našoj zemlji.

Na desetine svojih kelnerica koje je konkursom dovodio najčešće iz Beograda i okoline udavao je za momke u Golubincima.

Jedne godine je čak 33 kelnerice koje su radile u njegovoj kafani udao za momke iz njegovog sela. I ono što je najvažnije, svi su ti brakovi izrodili decu.

Jedan od starosedelaca koji je upućen u celu stvar, kaže da su sve konobarice koje je Ćira doveo našle svog đuvegiju, bez obzira da li su visoke, male, da li imaju neku sitnu falinku, mnogo divane ili vole da namiguju. Sve ih je poudavao i što je najvažnije svi brakovi su srećni i blagosloveni decom. 

- Zato predlažem da Narodna skupština Srbije donese zakon i uvede zanimanje provodadžije za koji posao se neće plaćati porez, a država još da tim ljudima uplaćuje socijalno i penziono osiguranje. Biće Ćira kafedžija više. A i dece - kaže golubinački starosedelac.

Foto: Pixabay.com

 

Ostavite komentar