Vesti > Društvo

VUČIĆ najavio NOVE PROJEKTE: Danas je POČELA IZGRADNJA brze SAOBRAĆAJNICE Slepčević- Badovinci

Predsednik je istakao da će ovaj putni pravac mnogo značiti za svakodnevni život građana iz ovih krajeva

Izvor: K1info/Tanjug

27/11/2023 > 11:43

podeli vest:

VUČIĆ najavio NOVE PROJEKTE: Danas je POČELA IZGRADNJA brze SAOBRAĆAJNICE Slepčević- Badovinci
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević- Badovinci.

Saobraćajnica na ovoj deonici obuhvata katastarske parcele Dublje, Klenje i Badovinci na teritoriji opštine Bogatić i Zmijnjak na teritoriji grada Šapca.

Biće omogućena brzina kretanja od 100 kilometara na čas sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake.

Izgradnja državnog puta I B reda Slepčević - granični prelaz Badovinci direktno će doprineti bržem razvoju obuhvaćenog dela regiona zapadne Srbije i jedinica lokalne samouprave koje se neposredno vezuju za ovaj koridor, u prvom redu njihovoj saobraćajnoj i privrednoj integraciji sa koridorom 10 i mrežom auto-puteva u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su javne finansije Srbije stabilne i naveo da na računu trenutno ima pet milijardi evra, kao i da je udeo javnog duga u BDP-u kod nas manji nego u mnogim evropskim zemljama.

- Kada sam 2014. godine postao premijer učešće javnog duga u BDP-u bilo je 79 odsto, a sada je 51 odsto - rekao je Vučić prilikom obilaska početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević - Badovinci.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je rekao da se razmišlja o pokretanju još različitih projekata, a interesovao se i kako teku radovi i pripreme za izgradnju drugih brzih saobraćajnica u Srbiji.

- Krenućemo da radimo put ka Tekerišu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Predsednik je istakao da će ovaj putni pravac mnogo značiti za svakodnevni život građana iz ovih krajeva.

Poručio je da se putni pravac koji danas obilazi mora završiti na vreme. Rečeno je da je završeno 90 odsto eksproprijacije zemljišta. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je 10.novembra ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Slepčević - Badovinci.

Inače, ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja naredne godine.

Tom prilikom je naveo da će se na ovaj način brzim saobraćajnicama povezati dva granična prelaza između Srbije i Bosne i Hercegovine - Šepak i Pavlovića most i dodao da će BiH i Republika Srpska biti još bolje saobraćajno povezane sa Srbijom.

Pored predsednika, prisutni su i predstavnici azerbejdžanske kompanije "Azvirt", ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Od Bogatića do granice sa BiH - predviđeno je pet mostova koji će premostiti lokalne puteve, manje vodotokove i kanale, kao i četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake, navodi se na sajtu JP "Putevi Srbije".  


 

Ostavite komentar