Vesti > Društvo

VESIĆ najavio LEPE VESTI: Počinje izgradnja pruge između Zemun polja i NOVOG NACIONALNOG STADIONA, a evo i kada

Ministar je rekao da ćemo u naredne tri godine imati 230 kilometara brze pruge od Beograda do Niša, a kada ta pruga bude završena.

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

11/07/2024 > 09:52

podeli vest:

VESIĆ najavio LEPE VESTI: Počinje izgradnja pruge između Zemun polja i NOVOG NACIONALNOG STADIONA, a evo i kada
Foto: Tanjug/MGSI/Predrag Mitić


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da ovog meseca počinje izgradnja pruge između Zemun Polja i novog Nacionalnog stadiona.

Vesić je rekao za Tanjug da će do kraja godine početi i radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša.

Ministar je rekao da će izgradnja te brze pruge biti podeljena na tri deonice - od Beograda do Velike Plane, od Velike Plane do Paraćina i od Paraćina do Niša.

Naveo je da će u septembru biti raspisani prvi tenderi za izgradnju druge i treće deonice, kao i da već u julu počinje da se radi tunel na deonici Stalać - Đunis i izrazio uverenje da će tokom jeseni biti izabran izvođač za tu deonicu.

Dodao je da ćemo u naredne tri godine imati 230 kilometara brze pruge od Beograda do Niša, a kada ta pruga bude završena.

On je rekao da će do kraja novembra ili početkom decembra biti pušteno u saobraćaj i novih 108 kilometara brze pruge između Novog Sada i Subotice.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Naglasio je da je to projekat predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je završen godinu i po dana pre roka i da će se tom prugom od Beograda do Subotice putovati svega sat i deset minuta, dok se sada od Beograda do Novog Sada putuje 36 minuta.

Naveo je da ovog meseca počinje i izgradnja 18,3 kilometara pruge između Zemun Polja i novog Nacionalnog stadiona čija je izgradnja u toku, aerodroma "Nikola Tesla" i centra Surčina.
 

Ostavite komentar