Vesti > Društvo

DOBRE VESTI! U Narodnom frontu zamenjene dotrajale klime: Evo kako su operacije tekle tokom VRUĆINA

Marković je rekao da su se operacije obavljale neometano i da pacijenti nisu bili otkazani, samo da nisu bile prijatne temperature u sobama

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

24/07/2024 > 09:25

podeli vest:

DOBRE VESTI! U Narodnom frontu zamenjene dotrajale klime: Evo kako su operacije tekle tokom VRUĆINA
GAK Narodni Front problem sa klimom - Foto: Youtube PrintScreen/Televizija Hram/Shutterstock


Pomoćnik direktora za nemedicinske poslove u GAK "Narodni front" doktor Radomir Marković rekao je danas da su zamenjeni svi klimatizacioni sistemi koji su bili van funkcije u toj ustanovi i da pacijenti u sobama imaju klimu i pristojne uslove za boravak.

Marković je rekao za Tanjug da glavne prostorije u bolnici, porodilište i operaciona sala nisu bili bez klimatizacije i da aktivnosti u njima nisu bile ugrožene.

- Klimatizacije pod pritiskom ovolikih temperatura koje su trajale danima popustile su u tim pikovima zato što je to bilo u kontinuitetu, ali nakon sanacije samog sistema za klimatizaciju sada nema nikakvih problema i sve sobe su klimatizovane - rekao je on.

Marković je rekao da su se operacije obavljale neometano i da pacijenti nisu bili otkazani, samo da nisu bile prijatne temperature u sobama u kojima borave pacijenti pre ili posle operacije, što se sada rešilo.

- Porodilje su imale dosta razumevanja za ovu situaciju koja je naišla, jer nismo mi bili izolovani slučaj da se to samo desilo kod nas i nigde drugde. I na drugim mestima sistemi su prosto otkazivali, vi ne znate da li će nešto otkazati dok ne dođu ovoliko visoke temperature. Broj porođaja i pregleda ne opada, operacije ne otkazujemo, poverenje pacijenata u našu ustanovu nije poljuljano i naravno sve radimo da ono i dalje ostane tako - rekao je Marković.

Premijer Srbije Miloš Vučević je tokom proteklog vikenda najavio da će biti završeni radovi na klimatizaciji pomenutog porodilišta i to u najkraćem mogućem roku - za 2 do tri dana.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar