Vesti > Hronika

Saslušan otac dečaka UBICE: Tvrdi da ne zna kako je SIN saznao za ŠIFRU SEFA

Dečak K.K. (13) je svoje žrtve nišanio pravo u glavu

Izvor: K1info/telegraf.rs

03/05/2023 > 21:43

podeli vest:

Saslušan otac dečaka UBICE: Tvrdi da ne zna kako je SIN saznao za ŠIFRU SEFA
Foto: Tanjug/STR


V. K., otac dečaka K. K. (13) iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koji je danas oko 8 časova ubio 8 učenika, čuvara i ranio 7 osoba potvrdio je da je oružje koje je njegov sin koristio za krvavi pir, bilo u njegovom vlasništvu.

- Otac je rekao da je u sefu držao puške i pištolje. Da je sve bilo pod šifrom i da mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao. Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i rekao koju. Otac je rekao da se njegov sin osećao odbačeno, ali da ništa nije primetio. Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo - kaže izvor blizak istrazi.

Kako "Telegraf. rs" saznaje, dečak je saslušan u prisustvu svoje majke. Trenutno se nalazi na psihijatrijskoj klinici za decu i omladinu.

Dečak je većini svojih žrtava pucao u glavu.

Inače, učenik 7. razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" nije krivično odgovoran.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka V.K. određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

 

 

 

Ostavite komentar