Vesti > Politika

Đurić o planovima u narednim mesecima: Sprovešćemo intenzivnu diplomatsku kampanju širom Evrope

On je najavio da će u Beču imati sastanak sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

20/06/2024 > 10:31

podeli vest:

Đurić o planovima u narednim mesecima: Sprovešćemo intenzivnu diplomatsku kampanju širom Evrope
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ


Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija narednih meseci sprovoditi intenzivnu diplomatsku kampanju u evropskim prestonicama da pridobije što je moguće više ljudi na svoju stranu, jer je konstituisan novi Evropski parlament, pa se stvari u političkom smislu polako menjaju u Evropi.

On je za RTS najavio da će sutra u Beču imati sastanak sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Konstituisan novi Evropski parlament...

- Sutra ćemo u Austriji imati sastanak sa nizom ministara spoljnih poslova i učestvovaću na forumu u jednom gradiću koji će okupiti nekoliko ministara iz regiona. Imaću i sastanak sa gospodinom Boreljom, a već u ponedeljak govoriću na sastanku Saveta ministara Evropske unije, ministara spoljnih poslova (u Luksemburgu) i to je za nas, kao Srbiju koja nije članica, fenomenalna prilika da sedimo za tim stolom i da ravnopravno iznesemo i svoje zebnje, brige, probleme, ali i svoju viziju za budućnost regiona - rekao je Đurić. 

 

Ostavite komentar