Vesti > Region

Politički analitičar OBJASNIO: Milo je hteo MANDIĆA U DRUGOM KRUGU, kad se to nije desilo, PORAZ JE BIO NEMINOVAN

Nebojša Lazarević iz Centra za evropske politike tvrdi da je pobeda Jakova Milatovića na izborima u Crnoj Gori bila očekivana

Izvor: K1info/Tanjug

03/04/2023 > 12:31

podeli vest:

Politički analitičar OBJASNIO: Milo je hteo MANDIĆA U DRUGOM KRUGU, kad se to nije desilo, PORAZ JE BIO NEMINOVAN
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/Zoran Žestić


Nebojša Lazarević iz Centra za evropske politike izjavio je danas za Tanjug da matematički nije bilo moguće da Milo Đukanović pobedi, već se očekivalo da će pobedu odneti Jakov Milatović sa, kako kaže, neočekivanih dvadeset procentnih poena razlike. 

Smatra da je Đukanović odlično procenio da je postojala samo jedna šansa za njegovu pobedu, a to je uvođenje Andrije Mandića u drugi krug.

Dodaje da su organizovani posebni dijalozi između Đukanovića i Mandića, gde je trebalo narod na neki način da se zavede i da u drugi krug uđe kandidat koji relativno mnogo glasova može da dobije u prvom krugu, a teorijski ne može da pobedi Đukanovića u drugom krugu, što je, kako napominje, narod osetio i dao većinsku podršku čak i u prvom krugu Milatoviću.

- Jakov Milatović i Nikola Spajić pojavili su se relativno skoro kao mladi, školovani, obrazovani i pametni političari koji nisu mnogo krili. Nikola Spajić je čak i imao malu aferu, međutim Milatović je vrlo dobro reagovao na tu aferu. On je lično iskritikovao svog, sada stranačkog prijatelja iz pokreta, na taj način zadržavši jednu određenu dozu poverenja birača, pokazavši da neće biti isti kao dosadašnji političari u Crnoj Gori -objasnio je on.

Lazarević je ocenio da Crna Gora nastavlja putem evropskih integracija u suštinskom smislu i da će pažnju posvetiti poglavljima 23 i 24 borbe protiv korupcije i kriminala, kao i da će se odnosi sa Srbijom značajno poboljšati. 

 

Ostavite komentar