Vesti > Srbija

Advokat Petronijević: Pod velikim smo PRITISKOM, ali PROTIV Radoičića NE TREBA da bude pokrenuta ISTRAGA

Radoičić, se juče odazvao pozivu državnih organa i u svojstvu građanina dao izjavu u MUP o događajima u Banjskoj

Izvor: K1info/Tanjug

01/10/2023 > 16:40

podeli vest:

Advokat Petronijević: Pod velikim smo PRITISKOM, ali PROTIV Radoičića NE TREBA da bude pokrenuta ISTRAGA
Foto: N1 printscreen


Advokat Goran Petronijević smatra da protiv njegovog kiljenta Milana Radoičića, koji je u subotu u MUP-u dao izjavu o događajima u Banjskoj, na severu KiM, 24. septembra, ne bi trebalo da bude pokrenuta istraga, ali dodaje da ovo nisu regularne okolnosti i da sve može da se očekuje.

- Naše tužilaštvo, naši sudovi, naša policija i naš politički vrh su pod strahovitim pritiskom i možemo sve da očekujemo - rekao je Petronijević za Tanjug.

Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, juče se odazvao pozivu državnih organa i u svojstvu građanina dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije o događajima u Banjskoj, kada su ubijena trojica Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

Prema rečima njegovog advokata, protiv Radoičića ne bi trebalo da bude pokrenuta istraga jer on nije išao na teritoriju druge, već na teritoriju svoje države.

- Na tom prostoru gde su se oni zatekli mogli su da se zateknu, za razliku od specijalne jedinice kosovske policije koja, shodno odredbama Briselskog sporazuma, tamo ne bi smela da bude - poručio je Petronijević.

Ranije je Petronijević na konferenciji za medije pročitao Radoičićevu izjavu u kojoj se navodi da o akciji na severu KiM nije obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, niti iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohije, niti je od njih imao bilo kakvu pomoć.

Radoičić je naveo da je sa svojim sunarodnicima došao na sever KiM u predelu Banjske kako bi ohrabrio srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija.  
 

Ostavite komentar