Vesti > Srbija

Evo čime su se OTROVALA DECA nakon kupanja u akva parku u BAČKOM PETROVCU: Svi imali iste SIMPTOME, roditelji OGORČENI

Sinoć je u Akva Parku Petroland najverovatnije došlo do trovanja isparenjima hlora

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: K1info

28/06/2024 > 09:33

podeli vest:

Evo čime su se OTROVALA DECA nakon kupanja u akva parku u BAČKOM PETROVCU: Svi imali iste SIMPTOME, roditelji OGORČENI
Foto: Youtube PrintScreen/aquaparkpetroland


Petoro dece je zadržano u toj ustanovi sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa iritacijom očiju, kašljem pečenjem u nosu, jedno dete pušteno je nakon pregleda na kućno lečenje.

Sinoć je u Akva Parku Petroland najverovatnije došlo do trovanja isparenjima hlora, a kako piše Telegraf, u dečju bolnicu u Novom Sadu primljeno je šestoro dece. 

Beogradski mediji pišu da su od PR službe Dečje bolnice u Novom Sadu dobili informaciju da je petoro dece zadržano u toj ustanovi sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa iritacijom očiju, kašljem, pečenjem u nosu, jedno dete pušteno je nakon pregleda na kućno lečenje.

Foto: Youtube PrintScreen/aquaparkpetroland

 

Deca se od jutros osećaju dobro, ali su zadržana zbog analiza. Sumnja se na trovanje hlorom jer su svi bili Akva parku. 

- Moje je dete je radilo juče kao brigadir u Petrolandu i otrovala se hlorom. Sinoć je primljena u dečiju bolnicu na plućnom odeljenju je i celu noć je bila na infuziji. Trovanje hlorom nije upitno nego samo nivo trovanja i koliko je dugo bila izložena kao i količini hlora koji je bio u vazduhu. Pored nje sinoć je bilo još dece na dečijoj urgentnoj u Novom Sadu. To su bili posetioci AP Petrolanda - kaže za Telegraf zabrinuti otac i dodaje da je sve prijavljeno policiji.

- Ovo nije prvi put da se ovo dešava Petrolandu, to se dešava svake godine i kada izađe inspeckija oni izmere količinu hlora u vodi i kažu sve je uredu, problem je što akva park verovatno koristi veliku količinu lako isparljivog hlora koji se zadržava u zatvorenim delovima areala u kupolama i deca- brigadiri koji rade sezonski tamo najviše se otruju od toga. Njoj su danas rekli polako navićićeš se vremenom na to - dodao je otac. 

Sa druge strane majka jednog dečaka koja je takođe besna zbog ove situacije, kaže da će sigurno neko morati da odgovara.

- Otrovala se hlorom grupa dece. Moje dete i još njih su zadržani u decijoj bolnici u Novom Sadu na daljem ispitivanju. Za ovo neko mora da odgovara- rekla je ona za Telegraf.

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar