Vesti > Srbija

Državna POMOĆ MLADIMA leže baš pred DOČEK - Prijava od 1. decembra

Treba da se prijave samo oni mladi koji se nisu prijavili u prva dva kruga, dok će oni koji su dobili 100 evra automatski biti prijavljeni

Izvor: K1info/kurir.rs

09/10/2022 > 18:01

podeli vest:

Državna POMOĆ MLADIMA leže baš pred DOČEK - Prijava od 1. decembra
Foto: K1info


Prijava za novu novčanu pomoć države u iznosu od 5.000 dinara za mlade od 16 do navršenih 29 godina počinje 1. decembra.

Poslednji dan za prijavu je 15. decembar, a novac će im na račune leći pre Nove godine.

Ministar finansija Siniša Mali je podsetio i da je tokom ove godine država dva puta izdvojila po 100 evra za građane od 16 do 29 godina.

To znači da će link za prijavu biti otvoren 1. decembra u ponoć, a svi će moći da se prijave na sajtu Uprave za trezor.

Pravo na prijavu imaju svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu.

Za ovaj novac treba da se prijave samo oni mladi koji se nisu prijavili u prva dva kruga, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi ili drugi put pomoć a još nemaju 30 godina, sada po automatizmu dobiti i 5.000 dinara.

U prvoj krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od sto miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

U januaru ove godine za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.019.796 ljudi.

- Država, uprkos brojnim izazovima prouzrokovanim aktuelnom krizom u svetu, ima dovoljno sredstava da pomaže svoje građane, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije - rečeno je u Ministarstvu finansija.

 

 

Ostavite komentar