Vesti > Svet

Ruski BEZBEDNJACI osujetili ZAVERU Ukrajinaca da UBIJU glavnu UREDNICU televizije Russia Today

U blizini radnog mesta i prebivališta dve novinarke privedeno više osumnjičenih

Izvor: K1info/Tanjug

15/07/2023 > 19:17

podeli vest:

Ruski BEZBEDNJACI osujetili ZAVERU Ukrajinaca da UBIJU glavnu UREDNICU televizije Russia Today
Foto: Printscreen/TV Россия 1


Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) osujetila je zaveru ukrajinske obaveštajne službe da, preko neonacističke grupe Paragraf-88, likvidira glavnu urednicu međunarodnog televizijskog kanala Raša Tudej (RT) Margaritu Simonjan i novinarku Kseniju Sobčak, saopštila je danas pres služba FSB.

"Federalna služba bezbednosti je zajedno sa ruskim Istražnim komitetom i ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije sprečila ubistvo glavne urednice TV kanala RT i novinarke Margarite Simonjan koje su planirale ukrajinske specijalne službe", navodi se u saopštenju i dodaje da je u blizini radnog mesta i prebivališta dve novinarke privedeno više osumnjičenih, prenosi TASS.

Agencija Interfaks je citirala izvor iz FSB koji je rekao da su uhapšeni priznali da su pripremali napade na dve žene po nalogu iz Ukrajine i za novčanu nadoknadu od 1,5 miliona rubalja (16.620 dolara) za svaku likvidaciju, preneo je Rojters.

Za sada nije bilo komentara iz Ukrajine koja je u prošlosti negirala umešanost u ubistva prorežimskih ličnosti na teritoriji Rusije.

Ostavite komentar