Vesti > Svet

Oglasio se POČASNI KONZUL SRBIJE u IZRAELU: Nema naših državljana među STRADALIM i POVREĐENIMA

Za građane Srbije je najvažnije da slušaju naloge i da ne napuštaju domove, studentske domove i hotele

Izvor: K1info/Tanjug

07/10/2023 > 12:30

podeli vest:

Oglasio se POČASNI KONZUL SRBIJE u IZRAELU: Nema naših državljana među STRADALIM i POVREĐENIMA
Foto: Tanjug/AP


Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da u današnjim raketnim napadima Hamasa na Izrael nema stradalih, niti povređenih Srba.

- Najvažnije nam je da među stradalim i poveđenim nema naših državljana. U stalnoj komunikaciji smo sa našim rezidentima, ali i studentima, posebno onima u južnom distriktu koji je najviše pogođen, kao i našim hodočasnicima i 

turistima - rekao je Nikolić za Tanjug.

 

 

 

On je naveo da se u Izraelu trenutno nalazi nekoliko grupa hodočasnika, sa kojima su vladika niški Asenije i timočki Ilarion.

- Oni su svi bezbedno i dobro, i prate uputstva naše ambasade, koja ih je pozvala da slušaju naloge izraelskih vlasti - kazao je Nikolić.

On je naglasio da je za građane Srbije najvažnije da slušaju te naloge, to jest da niko ne napušta domove, studentske domove, hotele i hostele, sve do novih instrukcija.

Foto: Tanjug/AP

 

Nikolić kaže da niko ne bi smeo da kreće na putovanja međugradskim i međuregionalnim linijama dok sva žarišta sukoba ne budu ugašena.

- Dok se stanje ne razbistri mora se pridržavati pravila, jer može biti kobno - rekao je počasni konzul Srbije u Beer Ševi, sedištu južnog okruga Izraela.

Kaže da je od jutros bilo 30 oglašavanja sirena, ali da nema panike, i da su skloništa dobro opremljena.

- Sve što se jutros desilo potpuno je neočekivano zateklo stanovništvo Izraela - rekao je Nikolić.

Naglasio je da još postoji sedam žarišta, da ih je jutros bilo 21 i da se sve dešava na 50. godišnjicu oktobarskog rata kada je Izrael takođe bio zatečen.

- Teški prizori su u kibucima koji su duž cele zelene linije razdvajanja, to je do sada nezabeleženo, posebno ne u ovakvom opsegu - rekao je Nikolić i naveo da je važno da se u potpunosti poštuju uputstva izraelskih vlasti.
 

Ostavite komentar