Vesti > Svet

OVO JE NOVI PREDSEDNIK IRANA! Desna ruka Raisija stupa na dužnost nakon stravične NESREĆE (FOTO)

Prvi potpredsednik Irana Mohamed Mokhber predsedavao je hitnim sastankom vlade nakon pogibije iranskog predsednika

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/05/2024 > 09:08

podeli vest:

OVO JE NOVI PREDSEDNIK IRANA! Desna ruka Raisija stupa na dužnost nakon stravične NESREĆE (FOTO)
Foto: twitter printscreen/@Mwaalingama


Vlada Irana je na današnjoj hitnoj sednici izrazila saučešće vrhovnom iranskom vođi Ajatolahu Ali Hamneiju i iranskom narodu nakon pogibije iranskog predsednika Ebrahima Raisija u padu helikoptera i saopštila da će nastaviti neometano da radi, javili su iranski državni mediji.

Vlada je odala poštu pokojnom predsedniku i njegovim "neumornim naporima", javila je novinska agencija Tasnim, preneo je Gardijan.

Prvi potpredsednik Irana Mohamed Mokhber predsedavao je hitnim sastankom vlade nakon pogibije iranskog predsednika.

Mohamed Mokhber

Kako je predviđeno iranskim zakonodavstvom, prvi potpredsednik Irana Mohamed Mohber preuzeće funkciju vršioca dužnosti predsednika na 50 dana do održavanja izbora.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan, a pored njih dvojice, poginulo je još sedam osoba.  

Mohber je postao prvi potpredsednik 2021. godine kada je Raisi izabran za predsednika. Reuters navodi da je bio deo tima iranskih zvaničnika koji su u oktobru prošle godine posetili Moskvu i pristali da Rusiji isporuče rakete zemlja-zemlja i dronove.

 

Ostavite komentar