Kultura i umetnost > Film/Serija

Snima se dokumentarna serija o BESPOVRATNOJ MISIJI na Mars za koju se PRIJAVILO 200.000 dobrovoljaca

Serija će biti urađena od strane Ridley Scott Associates (RSA Films), komercijalne produkcijske kuće reditelja "Aliena"

Izvor: K1info

06/07/2023 > 14:00

podeli vest:

Snima se dokumentarna serija o BESPOVRATNOJ MISIJI na Mars za koju se PRIJAVILO 200.000 dobrovoljaca
Foto: Youtube PrintScreen/RiVuss Space


Holandska kompanija Mars One objavila je 2012. godine velike planove za kolonizaciju crvene planete. Preko 200.000 dobrovoljaca se prijavilo za učešće, kako bi se našli među prvim ljudima koji su uspostavili stalnu koloniju na Marsu.

Sedam godina kasnije, Mars One je bankrotirao i time se završio san o kolonizaciji Marsa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mars One (@marsoneproject)

Sada će Ridley Scott Associates (RSA Films), komercijalna produkcijska kuća reditelja "Aliena", snimiti dokumentarnu seriju o kompaniji pošto su potpisali ugovor sa osnivačem Basom Lansdorpom, navodi Variety.

Provizorno nazvana "Mars One: No Going Back", serija će imati pristup hiljadama sati arhivskog video materijala, kao i ljudima koji stoje iza Mars One i, naravno, kandidatima koji su bili spremni da zauvek napuste Zemlju.

"Dok serija otkriva istinitu priču o projektu Mars One i poduhvatu koji su neki nazvali samoubilačkom misijom, priča će biti usredsređena na iskustva učesnika, humanizujući njihove motive da se upuste u takvo preteće putovanje", navodi se u sinopsisu.

Dominik Krosli-Holand iz RSA je izjavio:

- Ovo je neverovatna prilika da se napravi žanrovska dokumentarna serija o događaju koji zaokuplja maštu. Fascinirani smo ljudskom psihologijom koja će biti u centru priče, odnosno nedoumicom zbog čega bi neko želeo da napusti Zemlju i ode na put bez povratka. Naš kreativni tim napraviće inovativnu seriju koja ne nalikuje nijednoj drugoj na ovoj planeti!

Ostavite komentar