Priče > Biznis

Lepa vest za DAME i ljubitelje mode: U martu stiže magazin VOGUE Adria, evo ko će biti urednik i ko je sve u TIMU

Magazin “Vogue”, ulepšava stvarnost više od 100 godina i najbolji je prikaz trendova i dešavanja u svetu mode

Izvor: K1info

08/03/2024 > 20:28

podeli vest:

Lepa vest za DAME i ljubitelje mode: U martu stiže magazin VOGUE Adria, evo ko će biti urednik i ko je sve u TIMU
Foto: Shutterstock


Novo izdanje u porodici magazina VOGUE za Adria region najavljeno je za mart 2024. i predvodiće ga Milan Đačić, glavni i odgovorni urednik, zajedno sa regionalnim uredničkim timom. 

Vogue Adria doneće višedecenijsku viziju čuvenog brenda koja slavi modu, umetnost i kulturu, ali sa novom, lokalnom notom, u cilju povezivanja bogatog kolektivno nasleđa s modernim idejama i vizijima zemalja regiona. 

Tim zajedno s Milanom Đačićem i iskusnim medijskim stručnjacima Nenadom Janjatovićem i Sonjom Kovač čine kreativni pojedinac među kojim su i oni s svetskim iskustvom i već postavljenim tragom na  modnoj i kulturnoj sceni. 

Foto: K1info/Shutterstock/Wikipedia

 

Glodur  ima više od decenije iskustva u kreativnoj i medijskoj industriji i izdavaštvu, u štampanim i digitalnim medijima. Doprineo je oblikovanju vizije za ELLE Srbija; 2015. godine postao najmlađi modni urednik u okviru ELLE globalne mreže i kasnije glavni i odgovorni urednik Elle Men Srbija. U 2019. preuzeo je ulogu urednika BURO.Serbia.

– Vogue Adria će izgraditi most između kolektivnog nasleđa i tradicije s jedne strane i modernih ideja i vizija s druge. Naša platforma će inspirisati dijalog, ojačati saradnju i promovisati zajedništvo. Zajedno sa mladim i strastvenim uredničkim timom, sa kojim delim ideje, vizije i ciljeve, Vogue Adria će doneti progresivan pristup i pružiti inovativan pogled na vreme i prostor u kome živimo - kaže Milan Đačić.

Članovi uredničkog tima  koji će biti smešten u glavnim gradovima Hrvatske, Slovenije i Srbije su : Teodora Jeremić, istoričarka umetnosti, kustos i urednica na poziciji direktorka izdanja, Nives Bokor na poziciji digitalne direktorke iza koje je više od decenije iskustva u radu štampanih izdanja i digitalnim platformama. Petar Trbović je modni direktor i jedan od najuticajnijih stilista i kreatora imidža u regionu koji je sarađivao do sada s izdanjima Vogue, GQ, Numéro, V Man, L’Officiel, Harper’s Bazaar, Grazia i Elle. 

Filip Koludrović je kreativni direktor i u  evropskim modnim krugovima jeda od najistaknutijih mladih fotografa. 2022. nominovan je od strane Britanskog modnog saveta za nagradu Kreativca sledeće generacije. 

U timu su i Dragana Krtinić kao umetnička direktorka, Kristina Mikulić kao beauty urednica, Tina Kovačiček kao lifestyle urednica, Tina Lončar kao urednica modnih priloga, Tena Razumović Žmara kao urednica za kulturu, kao i Selena Ljubičanović i Jelena Madirazza u okviru marketinškog tima.

Vogue Adria će istovremeno biti pokrenut u štampanom i digitalnom izdanju, a pod ugovorom o licenci između kompanija Condé Nast i Media 3.0 Publishing.

Ostavite komentar