Showbizz > Celebrity

Poznatu glumicu optužuju da je TOKSIČNA MAJKA, ona tvrdi: JA SAM MAJKA PUNA LJUBAVI

Glumica Ališa Silverston našla se na meti kritika zbog priznanja da sa 11-godišnjim sinom deli krevet

Autor: b92

27/07/2022 > 11:01

podeli vest:

Poznatu glumicu optužuju da je TOKSIČNA MAJKA, ona tvrdi: JA SAM MAJKA PUNA LJUBAVI
Foto: Pexels.com


Glumica Ališa Silverston našla se na meti kritika zbog priznanja da sa 11-godišnjim sinom deli krevet, jer je kako tvrdi mama puna ljubavi. Mnogi stručnjacima se ova izjava nije dopala i sa tim nisu složili.

Psiholog Rina B. Patel otvoreno je kritikovala roditeljski stil slavne glumice.

- Kada dete počne da preispituje razliku među polovima, uđe u pubertet i/ili krene da pokazuje nelagodu, roditelji bi trebalo da prestanu da dele krevet s njim. To može da bude već od pet godina - kazala je psiholog Rina B. Patel.

Patel smatra da tolika privrženost detetu dovodi do smanjene količine slobode koja je detetu potrebna za istraživanje, može ograničiti razvoj nezavisnih veština i dovede do izazova u drugim odnosima.

- Kad dete prohoda, treba da počne samostalno da spava. Ovakav roditeljski stil uzrokuje probleme s granicama, a čak i samoj majci, odnosno njenom ljubavnom životu, jer nema dovoljno vremena za sebe. Verujem da će preterano privrženo roditeljstvo i njenom detetu prouzrokovati probleme u budućnosti. To dovodi do vršnjačkog nasilja - napomenula je.

Podsećamo, glumica je godinama bila glasna o svojim alternativnim roditeljskim izborima. Osim što sina odgaja kao vegana, Ališa se i kupa sa njim.

Ostavite komentar