Showbizz > Celebrity

Dadilja kraljevske dece jednu REČ ne sme nikad da im KAŽE, a MAME je 100 PUTA DNEVNO IZGOVORE

Vreme za spavanja mališanima počinje u 19 časova

Autor: zadovoljna.nova.rs

19/08/2023 > 12:32

podeli vest:

Dadilja kraljevske dece jednu REČ ne sme nikad da im KAŽE, a MAME je 100 PUTA DNEVNO IZGOVORE
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant


Kako bi očuvali tradiciju, dostojanstvo i odgovarajuće ponašanje u različitim javnim i privatnim situacijama, kraljevska porodice mora da ih se strogo pridržava. Pa tako Kejt Midlton ne sme da igra monopol, ne daje autograme, prati strogi kodeks oblačenja itd. 

Tako je i kada je reč o vaspitavanju njihove dece. Postoji jedna reč koja je strogo zabranjena prema protokolu.

Naime, Marija Tereza Turion Boralo jedna je od najbližih saradnica princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton. Ona je dadilja njihove dece, a da bi dobila taj posao morala je da pokaže zavidno znanje i veštine o gajenju mališana.

Školovala se na prestižnom univerzitetu Norland College, koji od 1892. godine školuje dadilje za bogate i slavne. U sklopu svoje obuke dobila je stroga uputstva kad je u pitanju briga o kraljevskoj deci.

Tako je, između ostalog, naučila da se njima nikad ne sme obraćati rečju "deca", nego uvek treba da ih oslovljava njihovim vlastitim imenom.

- Tako se prema deci iskazuje poštovanje - rekla je Luj Heren, autorka knjige o životu kraljevske porodice.

Dodala je kako se u retkim situacijama dadilje mogu deci obratiti rečju "children" (deca), što u doslovnom prevodu znači isto što i "deca", ali je službenije.

- Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom braon uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali njen odnos s najmlađim članovima kraljevske porodice je neprikosnoven. Vreme za spavanje deci počinje u 19 sati - rekla je Luj.

Osim toga, svakih nekoliko dana uvode se nova jela po njenim savetima. A ono što je posebno važno - igranje je uvek napolju, bez obzira na to da li je kiša ili sunce.

- Mnogo vožnje biciklom, igranja sa psima, baštovanstvo… Marija jako voli da poučava decu kroz igru - rekla je ona.

 

Ostavite komentar