Slobodno vreme > Gurmanlook

KIVI JE TAJNA SAVRŠENO MEKANOG MESA: Zaboravite na marinade uz ovaj trik!

Zahvaljujući svojim enzimima, kivi razgrađuje vezivna tkiva u mesu i čini ga neverovatno mekanim

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović/Superžena

21/11/2024 > 15:00

podeli vest:

KIVI JE TAJNA SAVRŠENO MEKANOG MESA: Zaboravite na marinade uz ovaj trik!
Foto: Pexel.com


Svi se bar jednom suočimo s problemom žilavog mesa koje čak ni marinada ne može omekšati. Međutim, postoji jednostavan trik koji menja pravila igre – kivi. Zahvaljujući svojim enzimima, kivi razgrađuje vezivna tkiva u mesu i čini ga neverovatno mekanim i sočnim.

Foto: Freepik.com

 

Kako koristiti kivi za omekšavanje mesa?

Iseckajte kivi na tanke kriške.
Obložite parče mesa kivijem sa obe strane.
Ostavite meso da odstoji sat ili dva pre pripreme.

Foto: Pixabay.com

 

Važno je ne preterivati s vremenom, jer meso može postati previše mekano i početi da se raspada.

Zašto kivi deluje?

Kivi sadrži proteolitičke enzime koji razgrađuju proteine u mesu, što ga čini lakšim za obradu i savršeno mekanim nakon pripreme. Ako nemate kivi, ananas može poslužiti kao odlična alternativa sa sličnim efektom.

Ovaj jednostavan trik štedi vreme i pruža fantastične rezultate, bez potrebe za komplikovanim marinadama. Isprobajte i oduševite svoje goste savršeno mekanim mesom!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar