HABIBI, DAJ TU ČOKOLADU IZ DUBAIJA! Napravite hit desert koji je osvojio društvene mreže!
Ovu luksuznu poslasticu sada možete lako pripremiti kod kuće
20.11.2024
GurmanlookPrilikom motanja sarme važno je da fil stavite bliže donjem delu lista
podeli vest:
Sarama je nezaobilazno jelo na trpezi tokom zime i praznika, ali njena priprema često izaziva glavobolje, posebno ako se dešava da se tokom kuvanja raspadne. Uz nekoliko jednostavnih trikova, vaša sarma će ostati čvrsta i savršeno oblikovana, bez obzira na dužinu kuvanja.
Foto: Shutterstock
1. Izbor odgovarajućeg kupusa
OBAREN KUPUS ZA 20 MINUTA! Evo kako da liske za sarmu budu spremne za tren oka!
2. Pravilno motanje sarme
Prilikom motanja sarme važno je da fil stavite bliže donjem delu lista, a zatim preklopite bočne strane preko fila i pažljivo zarolate. Ako je potrebno, sarme možete učvrstiti čačkalicom kako bi ostale u formi tokom kuvanja.
Ovu luksuznu poslasticu sada možete lako pripremiti kod kuće
20.11.2024
GurmanlookUkusni, dekorativni i jednostavni za pripremu
20.11.2024
Gurmanlook3. Slojevi i raspored u loncu
Postavljanje sarme u lonac igra veliku ulogu u njenom obliku. Na dno lonca obavezno stavite nekoliko celih listova kupusa kako bi sarma imala stabilnu podlogu i bila zaštićena od direktne toplote. Sarme slažite gusto jednu uz drugu, u koncentričnim krugovima, kako se ne bi pomerale tokom kuvanja.
4. Dodajte težinu na vrh
Pre nego što nalijete tečnost, na vrh složenih sarmi stavite tanjir ili poklopac koji će ih držati na mestu. Ovaj trik je posebno efikasan ako kuvate veću količinu sarme i želite da sve ostane na svom mestu.
Foto: Printscreen/TikTok/thatrecipe.us
5. Pravilna tečnost za kuvanje
Sarme se kuvaju u kombinaciji supe, vode i kiselog kupusa. Tečnost treba da pokrije sarme, ali ne i da ih prelije, kako se ne bi razmotale zbog previše kretanja u loncu. Kuvanje na tihoj vatri osigurava ravnomerno termičko obrađivanje bez oštećenja.
6. Strpljenje tokom kuvanja
Sarma zahteva duže kuvanje na tihoj vatri, što omogućava da se ukusi prožmu, a listovi kupusa omekšaju. Kuvanje na nagloj vatri stvara previše mehurića, što može dovesti do razmotavanja rolnica.
Više od 650 izlagača iz 38 zemalja, međunarodni stručnjaci na jedinstvenom sajmu vina, hrane i turizma
19.11.2024
GurmanlookJednostavan način da sačuvate jesenje ukuse i obradujete porodicu zdravim namazom
19.11.2024
GurmanlookSavet za kraj
Priprema sarme zahteva strpljenje i pažnju, ali uz ove jednostavne trikove vaša sarma će biti savršeno oblikovana, ukusna i čvrsta tokom kuvanja. Isprobajte ove savete i uživajte u jednoj od omiljenih zimskih delicija koja miriše na tradiciju i porodicu.
BONUS VIDEO:
Centralni deo slavske trpeze je slavski kolač, simbol blagostanja, zajedništva i zahvalnosti
19.11.2024
GurmanlookSavršena za ručak ili večeru, a njena priprema omogućava da uživate u bogatim domaćim ukusima
16.11.2024
GurmanlookMoguće je napraviti podjednako ukusnu verziju u rerni ili ekspres loncu
17.11.2024
GurmanlookKo nema kiseli kupus a treba sarmice spremiti za slavu, evo rešenja
14.11.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar