OBAREN KUPUS ZA 20 MINUTA! Evo kako da liske za sarmu budu spremne za tren oka!
Ko nema kiseli kupus a treba sarmice spremiti za slavu, evo rešenja
14.11.2024
GurmanlookSavršena za ručak ili večeru, a njena priprema omogućava da uživate u bogatim domaćim ukusima
podeli vest:
Musaka sa rendanim krompirom je ukusna varijacija tradicionalne musake, koja je brza za pripremu i ima bogatu, sočnu teksturu. Rendani krompir u ovom receptu stvara mekani sloj koji se savršeno slaže s nadevom od mesa i kremastim prelivom.
Foto: Youtube PrintScreen/ Creative homemaker
Sastojci:
700 g krompira
500 g mlevenog mesa (juneće, svinjsko ili mešano)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 jajeta
200 ml mleka
200 ml pavlake za kuvanje
so, biber, i začini po ukusu (aleva paprika, majčina dušica ili origano)
ulje za prženje i podmazivanje
Priprema:
Priprema nadeva:
Na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne promeni boju.
Začinite solju, biberom i po želji dodajte malo aleve paprike ili drugih začina. Na kraju umešajte sitno seckani beli luk i sklonite s vatre.
Rendanje krompira:
Krompir oljuštite i izrendajte na krupno rende.
Dobro ga iscedite kako biste uklonili višak vode i začinite solju i biberom.
Ko nema kiseli kupus a treba sarmice spremiti za slavu, evo rešenja
14.11.2024
GurmanlookDivna gospođa Aga Bošnjak podelila je svoj recept i sve nas vratila u neka lepša sećanja...
14.11.2024
GurmanlookSlaganje musake:
Nauljite pleh ili vatrostalnu posudu.
Stavite prvi sloj rendanog krompira, pa preko njega rasporedite polovinu pripremljenog nadeva od mesa.
Ponovite postupak, završavajući slojem rendanog krompira.
Preliv:
Umutite jaja s mlekom i pavlakom za kuvanje. Prelijte preko musake, pazeći da ravnomerno prekrije ceo sloj.
Pečenje:
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, ili dok musaka ne dobije zlatno-smeđu koricu.
Serviranje:
Ostavite musaku da odstoji 10-15 minuta pre nego što je sečete, kako bi se lepo stegla. Poslužite uz sezonsku salatu ili kiselo mleko.
Ovaj recept je savršen za ručak ili večeru, a njegova priprema omogućava da uživate u bogatim domaćim ukusima bez mnogo truda!
BONUS VIDEO:
Postoji jednostavan trik za pripremu savršeno vazdušastog šlaga koji će oduševiti svakoga
14.11.2024
GurmanlookPržene kuglice od testa, nalik mini krofnicama, ali s jedinstvenim ukusom
14.11.2024
GurmanlookBožićni post počinje 28. novembra i traje 40 dana - do Badnjeg dana, 6. januara
13.11.2024
Posna jelaSpoj parmezana, krompira i aromatičnih začina daje poseban šmek
12.11.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar