Slobodno vreme > Gurmanlook

TRIK ZA SAVRŠENO HRSKAVU PRŽENU RIBU Zamenite brašno ovim sastojkom i uživajte u jelu

Umesto da ribu uvaljate u brašno pre prženja probajte sa ovim trikom i nećete pogrešiti

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

04/12/2024 > 10:59

podeli vest:

TRIK ZA SAVRŠENO HRSKAVU PRŽENU RIBU Zamenite brašno ovim sastojkom i uživajte u jelu
Foto: Freepik.com


Tokom Božićnog posta, pržena riba je čest izbor na trpezi. Međutim, tradicionalno paniranje u brašnu može rezultirati prekomernom masnoćom i manje hrskavom teksturom. Postoji jednostavan trik koji će vašu ribu učiniti hrskavijom i manje masnom, idealnom za posne dane.

Foto: RINA

 

Tajna je u kukuruznom skrobu

Umesto da ribu uvaljate u brašno pre prženja, koristite kukuruzni skrob (gustin). Ovaj sastojak stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.

Kako primeniti ovaj trik:

Priprema ribe: Isecite ribu na željene komade, posolite po ukusu i ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi upila so.

Paniranje: Svaki komad ribe uvaljajte u kukuruzni skrob, pazeći da bude ravnomerno prekriven sa svih strana.

Prženje: U zagrejanom ulju pažljivo spustite panirane komade ribe. Pržite dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.

Oceđivanje viška ulja: Nakon prženja, položite ribu na papirni ubrus kako bi se uklonio višak masnoće.

Ovakav način pripreme rezultira ribom koja je spolja izuzetno hrskava, a iznutra sočna, bez suvišne masnoće. Ovo je posebno važno tokom posta, kada se teži lakšoj i zdravijoj ishrani.

Isprobajte ovaj jednostavan trik i obradujte svoju porodicu ukusnom i hrskavom prženom ribom tokom Božićnog posta.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar