NINA JE TU Kome je šećer ovih dana u padu, evo recept za tortu sa pistaćima koja vraća u život!
Sa slojevima punim kremastog sira, pistaća i... da, šećera koliko treba da vas podigne na praznični nivo sreće
09.12.2024
GurmanlookAko želite da uživate u domaćoj krempiti koja će oduševiti vaše ukućane i goste, evo jednostavnog recepta koji garantuje uspeh
podeli vest:
Krempita je jedan od najpoznatijih i najvoljenijih kolača na ovim prostorima. Njena lagana, vazdušasta struktura i savršen spoj kremastog fila i šlaga čine je idealnim desertom za sve prilike. Ako želite da uživate u domaćoj krempiti koja će oduševiti vaše ukućane i goste, evo jednostavnog recepta koji garantuje uspeh.
Foto: Unsplash.com
Sastojci:
Za kremu:
1 l mleka
6 jaja
200 g šećera
2 kesice vanilin šećera
100 g brašna
50 g gustina
Za šlag:
500 ml slatke pavlake ili šlag pene
2 kašike šećera u prahu
Za podlogu i ukras:
1 pakovanje lisnatog testa
Šećer u prahu za posipanje
Sa slojevima punim kremastog sira, pistaća i... da, šećera koliko treba da vas podigne na praznični nivo sreće
09.12.2024
GurmanlookTradicionalno jelo omiljeno je u domaćim kuhinjama ali i sa razlogom jer je neodoljivo ukusno
08.12.2024
GurmanlookPriprema:
Priprema podloge:
Lisnato testo razvucite na pobrašnjenoj površini i isecite na veličinu pleha u kojem ćete servirati krempitu. Pecite testo na 200°C dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se ohladi.
Priprema kreme:
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte 100 g šećera dok ne dobijete sjajnu, gustu smesu.
Žumanca umutite sa preostalih 100 g šećera, vanilin šećerom, brašnom i gustinom. U smesu dodajte malo hladnog mleka da dobijete glatku pastu.
Ostatak mleka zagrejte do ključanja, zatim smanjite vatru i postepeno dodajte smesu sa žumancima, neprestano mešajući dok se krema ne zgusne.
Kada se krema zgusne, sklonite je s vatre i lagano umešajte umućeni sneg od belanaca. Kremu ostavite da se malo prohladi.
Priprema zahteva malo truda, ali rezultat je savršenstvo koje miriše na tradiciju
07.12.2024
GurmanlookBivši kuvar grupe Kvin, deli svoje savete za savršeno pripremljene kobasice i ukazuje na uobičajene greške
05.12.2024
GurmanlookPriprema šlaga:
Umutite slatku pavlaku ili šlag penu sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrstu smesu.
Slaganje krempite:
Na dno pleha stavite pečeno lisnato testo. Preko njega ravnomerno rasporedite prohlađenu kremu.
Preko kreme nanesite debeli sloj umućenog šlaga.
Gornji sloj lisnatog testa isecite na kvadrate i pažljivo poređajte preko šlaga.
Hlađenje:
Krempitu ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a idealno preko noći kako bi se dobro stegnula i ukusi sjedinili.
Posluživanje:
Pre serviranja, pospite krempitu šećerom u prahu i secite pažljivo, prateći kvadrate lisnatog testa.
Savršenstvo u svakom zalogaju
Krempita sa šlagom je klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Njena kremasta tekstura, uz osvežavajući sloj šlaga, čini je idealnim desertom za sve generacije. Probajte ovaj recept i uživajte u savršenoj poslastici!
BONUS VIDEO:
Evo nekoliko saveta kako da vaša supa bude savršena
05.12.2024
GurmanlookSve što vam je potrebno su osnovni sastojci, kalupi, i svakodnevni predmeti poput flaša ili čak leda
04.12.2024
GurmanlookOva torta je idealna za one trenutke kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za komplikovanu pripremu
04.12.2024
GurmanlookOvaj jednostavan trik može pretvoriti vaša jela u magiju i približiti ih kvalitetu profesionalno pripremljene hrane
04.12.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar