Slobodno vreme > Gurmanlook

ZABORAVITE PREZLE Vrhunski kuvari za pohovanje koriste isključivo ovo, daje poseban ukus!

Tradicionalno se za pohovanje koriste prezle, ali vrhunski kuvari često posežu za alternativnim sastojcima

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

13/12/2024 > 16:00

podeli vest:

ZABORAVITE PREZLE Vrhunski kuvari za pohovanje koriste isključivo ovo, daje poseban ukus!
Foto: Shutterstock


Pohovanje je omiljena tehnika pripreme mesa, ribe i povrća, koja jelima daje hrskavu koricu i sočnu unutrašnjost. Tradicionalno se za pohovanje koriste prezle, ali vrhunski kuvari često posežu za alternativnim sastojcima kako bi postigli jedinstven ukus i teksturu.

Alternativne namirnice za pohovanje:

Mleveni orasi ili bademi: Korišćenje mlevenih oraha ili badema umesto prezli dodaje bogatstvo ukusa i hrskavost. Ova tehnika je posebno popularna u pripremi mlevenog mesa, gde orasi doprinose punijem ukusu.

Kukuruzno brašno ili skrob: Za pohovanje ribe ili mesa, kukuruzno brašno ili skrob u kombinaciji sa začinima poput aleve paprike i bibera pruža hrskavu koricu i specifičan ukus.

Orašasti plodovi: Zdrobljeni bademi, orasi ili indijski orah stvaraju aromatičnu i hrskavu koricu, idealnu za ribu ili piletinu. Osim što poboljšavaju ukus, dodaju i nutritivnu vrednost jelima.

Foto: Shutterstock

 

Prednosti korišćenja alternativnih sastojaka:

Korišćenjem ovih zamena ne samo da obogaćujete ukus jela, već i povećavate njegovu nutritivnu vrednost. Orašasti plodovi su bogati zdravim mastima, proteinima i vitaminima, dok kukuruzno brašno može biti pogodna opcija za osobe koje izbegavaju gluten.

Saveti za pohovanje sa alternativnim sastojcima:

Priprema: Pre pohovanja, komade mesa ili povrća uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, a potom u odabranu alternativu prezlama.

Prženje: Pržite na umerenoj temperaturi kako bi se korica ravnomerno ispržila, a unutrašnjost ostala sočna.

Začini: Dodajte omiljene začine u smesu za pohovanje kako biste dodatno obogatili ukus.

Foto: Shutterstock

 

Eksperimentisanjem sa različitim sastojcima možete postići jedinstvene ukuse i teksture, podižući svoja jela na viši nivo. Neka vaša kuhinja postane mesto kreativnosti i uživanja u novim gastronomskim iskustvima.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar