Slobodno vreme > Gurmanlook

BRZE LEPINJE SA SAMO 4 SASTOJKA Bez kvasca i čekanja, a lepše od onih iz pekare

Prave se od samo četiri sastojka a rezultat su premekane lepinje

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

09/01/2025 > 07:46

podeli vest:

BRZE LEPINJE SA SAMO 4 SASTOJKA Bez kvasca i čekanja, a lepše od onih iz pekare
Foto: Freepik.com


Ako želite savršen dodatak uz doručak ili ručak, a nemate vremena za komplikovane recepte, ove brze lepinje će vas oduševiti! Prave se od samo četiri sastojka, bez kvasca i dugog čekanja da testo naraste, a rezultat su mekane i ukusne lepinje koje će vas podsetiti na domaću pekaru.

Freepik.com

Potrebni sastojci

Za pripremu ovih lepinja treba vam minimalno vremena i sastojaka koje sigurno već imate kod kuće:

400 g brašna
200 g kisele pavlake
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli

Priprema lepinja

Priprema testa:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte kiselu pavlaku i mešajte dok ne dobijete glatko testo.

Oblikovanje lepinja:
Testo podelite na jednake delove (otprilike 6 do 8) i oblikujte kuglice. Zatim ih spljoštite rukama ili oklagijom dok ne dobijete oblik lepinje.

Pečenje:
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i dodajte nekoliko kapi ulja. Pecite lepinje sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Svaka strana treba da se peče 2-3 minuta.

Saveti za najbolji rezultat

Lepinje možete premazati maslinovim uljem ili maslacem dok su još tople za dodatni sjaj i ukus.
Dodajte začine poput origana, belog luka u prahu ili susama za aromatičniji ukus.
Odlične su uz jogurt, kajmak, sir ili kao podloga za sendviče.

Zašto ćete ih obožavati?

Ove lepinje su savršene za situacije kada vam ponestane hleba, a brzo želite nešto domaće i ukusno. Bez čekanja da testo naraste i komplikovanih tehnika, idealne su za početnike i za one koji vole praktične recepte.

Zaključak

Uz samo četiri sastojka i nekoliko minuta pripreme, dobićete lepinje koje će oduševiti celu porodicu. Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte u domaćem ukusu koji lako može da zameni one iz pekare.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar