BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM Jeftin, preukusan ma pravi domaći! (RECEPT+VIDEO)
Njegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike
03.02.2025
GurmanlookIdealna je za one koji žele da se zaslade, a pritom paze na unos kalorija
podeli vest:
Za sve ljubitelje čokolade koji paze na unos kalorija, predstavljamo recept za brzu i laganu čokoladnu tortu. Ovaj desert je savršen spoj bogatog ukusa i niskokalorične vrednosti, sa samo oko 200 kalorija po parčetu.
Foto: Freepik.com
Sastojci:
Prva grupa:
3/4 šolje brašna
1 šolja šećera (preporučuje se smeđi ili kokosov)
2 pune kašike gorkog kakao praha
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
3/4 kašičice sode bikarbone
Druga grupa:
1 veliko jaje
1/2 šolje mleka
2 kašike ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 šolje vode
Njegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike
03.02.2025
GurmanlookPravi klasik srpske kuhinje, savršena za jačanje imuniteta i uživanje u bogatom ukusu
03.02.2025
GurmanlookPriprema:
U većoj posudi pomešajte sve sastojke iz prve grupe: brašno, šećer, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
U drugoj posudi sjedinite jaje, mleko, ulje i ekstrakt vanile. Dodajte ovu smesu suvim sastojcima i dobro izmešajte dok ne dobijete glatku masu.
Zagrejte 1/2 šolje vode do ključanja i potom je dodajte u smesu. Ponovo promešajte dok ne postane homogena.
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Smesu izlijte u prethodno podmazan ili papirom za pečenje obložen kalup. Pecite tortu oko 30 do 40 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
Nakon pečenja, ostavite tortu da se potpuno ohladi pre sečenja. Kada se ohladi, isecite je na 12 jednakih parčića. Svako parče sadrži približno 200 kalorija, što olakšava kontrolu unosa kalorija.
Ovaj recept omogućava da uživate u bogatom čokoladnom ukusu bez griže savesti. Idealna je za one koji žele da se zaslade, a pritom paze na unos kalorija. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Savršena kombinacija sočnih ćevapa, kremastog krompira i mirisnih pečuraka
31.01.2025
GurmanlookBilo da ih želite za doručak, užinu ili večeru, sigurni smo da ćete ih obožavati
31.01.2025
GurmanlookAko želite nešto drugačije od klasične baklave, ali podjednako bogato i sočno – evo recepta koji će vas osvojiti
30.01.2025
GurmanlookAko volite kiseli kupus, ovo jelo će vam postati omiljeno
30.01.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar