Slobodno vreme > Mozaik

GDE sam bio? ŠTA sam radio? Evo koliko vrsta MAMURLUKA postoji

Stanja posle "bančenja" i konzumiranja previše alkohola se razlikuju u zavisnosti od simptoma

Izvor: K1info/b92.net

05/08/2023 > 19:02

podeli vest:

GDE sam bio? ŠTA sam radio? Evo koliko vrsta MAMURLUKA postoji
Foto: Unsplash.com


Ako ste malo preterali sa pićem onda vas sigurno muče nimalo prijatne posledice. Umor, žeđ, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, drhtavica, nedostatak fokusa, bolovi u mišićima su simptomi previše alkohola. Međutim, u zavisnosti od stanja i toga koji simptomi su izraženiji od drugih mamurluci se razlikuju.

Sedam vrsta mamurluka: 

1. "Zemljo, otvori se“

Uspomene na sinoć su sve samo ne prijatne ili hvale vredne. Shvatate kako ste se ponašali potpuno glupo i pravili nepromišljene poteze kao, na primer, seksali ste se sa strancem ili vređali svog šefa. Osećate stid kao fizičku senzaciju i želite da nabavite vremeplov samo da biste vratili vreme i uradili stvari drugačije. Glavna poruka tog dana je: "Zemljo, otvori se“.

2. "Gde sam bio? Šta sam radio?"

Probudili ste se ujutru i pokušavate da se setite šta se desilo sinoć. Posle priličnog naprezanja mozga, shvatite da je poslednje čega se sećate susret sa prijateljima i prvih nekoliko rundi pića.

Ne preostaje vam ništa drugo nego da se igrate detektiva: gledate u novčanik - prazan je, pa ste pili dok niste potrošili sav novac, pozivi i poruke neprežaljenoj ljubavi u vašem telefonu, a imate i neobjašnjive modrice po telu. Dakle, bilo je veselo.

Foto: Pexel.com

 
3. "Ne pričam ni sa kim danas"

Ova vrsta mamurluka obično nastaje kao rezultat umerenog pijenja noć pre važnih ličnih ili poslovnih obaveza. Osećate se kao da ste krivi svi koji se usude da vas bilo šta pitaju. Ne daj Bože da vas i oni ismevaju, više ste nego neprijatani i sa odgovarajućim zlim izrazom lica. Ogorčenost i samosažaljenje gutaju čitavo vaše biće.

4. "Sačuvaj me od mučnine"

Nijedan tip mamurluka nije fizički izraženiji od onog u kome vam se glava i telo "raspadnu", a stomak se oseća kao jež, povraćate na talase i naizmenično nailazite na toplotu i hladnoću. Najverovatnije ćete se posle dugo uzdržavati od alkohola i zakleti se da ga više nikada nećete ni pomirisati. To, naravno, traje do trenutka potiskivanja traume, a onda se sve ponavlja... Iznova i iznova.

5. Kanta za smeće

Probudio si se gladan kao da nikada u životu nisi jeo, a mučninu mogu izlečiti samo obilna masna i ukusna jela. Generalno se osećate OK, kalorije koje unosite kao da apsorbuju sav alkohol od sinoć. Nažalost, postajete depresivni dan posle pijanstva, kada shvatite da ste u jednom danu pojeli hrane u vrednosti od nedelju dana.

6. Još uvek pijan

Probudili ste se neverovatno rano, puni energije i srećni što ne osećate posledice alkohola. Ali kasnije shvatite da je jedini razlog za to još uvek visoka količina alkohola u krvi. Probudite ostatak porodice svojim plesom, "biranjem" i kikotanjem, a onda se zapitajte zašto se oni ne zabavljaju kao vi. Međutim, kada vas prođe dejstvo alkohola, ipak nastupa mamurluk.

Foto: Pixabay.com

 
7. Srećan mamurluk

Napili ste se prethodne noći, a zatim se probudili oko podneva odmorni, samo sa blagom glavoboljom ili mučninom. Osećate se srećno i zadovoljno jer niste napravili budalu od sebe i ipak ste se lepo proveli.

Verovatno ste imali seks u pijanom stanju, ali niste požalili. Naprotiv, uz doručak koji vam je neko drugi poslužio, dopisujete se sa dotičnim ljubavnikom. Taj dan nemate hitnih obaveza, pa ga provodite lenčareći ispred televizora.

 

Ostavite komentar