PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM I PARMEZANOM: Ukusan recept za zimsku trpezu
Spoj parmezana, krompira i aromatičnih začina daje poseban šmek
12.11.2024
GurmanlookBožićni post počinje 28. novembra i traje 40 dana - do Badnjeg dana, 6. januara
podeli vest:
Nije lako postiti na vodi, ali ako imate otvoreno i čisto srce, sve je lakše… Kako smo vam i obećali, potrudićemo se da vam svakodnevno, do kraja posta, predložimo šta sve možete spremiti. Da podsetimo, Božićni post počinje 28. novembra i traje 40 dana - do Badnjeg dana, 6. januara.
Spoj parmezana, krompira i aromatičnih začina daje poseban šmek
12.11.2024
GurmanlookZahladnelo je, zato nema razloga da se kupus ne kiseli!
11.11.2024
GurmanlookZa fini ručak imamo posni pasulj na vodi.
Sastojci:
500 g pasulja (najbolje je koristiti beli pasulj)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
2 čena belog luka
2 lovorova lista
So, biber, suvi začin po ukusu
Prirpema:
Priprema pasulja:
Pasulj potopite u vodi preko noći ili ga možete potopiti u vrelu vodu i ostaviti da stoji oko sat vremena.
Nakon što se pasulj potopi, dobro ga isperite.
Priprema povrća:
Crni luk iseckajte na sitno, šargarepe i krompire očistite i iseckajte na kockice, a beli luk sitno iseckajte.
Dinstanje bez ulja:
U velikom loncu zagrejte malo vode ili povrćnog temeljca na srednjoj vatri.
Dodajte iseckani crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
Potopite pasulj u vodu preko noći, pre pripreme.
Dodavanje povrća i pasulja:
Dodajte iseckane šargarepe i krompire u lonac sa crnim lukom i dinstajte ih oko 5-7 minuta.
Zatim dodajte oceđen pasulj i lovorov list u lonac.
Kuvanje:
Prelijte sve sa dovoljno vode da prekrije pasulj i povrće.
Dodajte so, biber i suvi začin po ukusu.
Pokrijte lonac i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 1,5 do 2 sata, povremeno mešajući i proveravajući da li je potrebno dodati još vode.
Posluživanje:
Kada je pasulj skuvan i povrće mekano, sklonite lonac sa vatre.
Poslužite posni pasulj topli, možete ga dodatno začiniti po ukusu i poslužiti uz kriške hleba.
Ovaj posni pasulj bez ulja je ukusan i zdrav obrok, savršen za postne dane ili kada želite lagani i hranljiv obrok. Uživajte!
BONUS VIDEO:
Za kuvanje, najčešće se koristi kombinacija nekoliko vrsta ribe
07.11.2024
GurmanlookŽito, kao simbol večnog života i nade, priprema se sa posebnom pažnjom i ljubavlju
06.11.2024
GurmanlookJednostavan recept za rolat ne zahteva puno vremena, a rezultat je predivno dekorativan i ukusan
06.11.2024
GurmanlookIdealan izbor za sve one koji žele danas nešto laganiji ali sočniji obrok
06.11.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar