PUNJENE PAPRIKE SA LEBLEBIJAMA: Ukusno posno jelo koje morate probati!
Leblebije su bogate proteinima, vlaknima, i brojnim hranljivim materijama, pa će vam pružiti energiju tokom posta
14.11.2024
Posna jelaOvaj recept savršen je za sve koji žele brz, zdrav i ukusan obrok
podeli vest:
Filet oslića jedno je od onih jela koje lako možete prilagoditi različitim ukusima, a uz dobru marinadu, postaje pravo gurmansko iskustvo. Ovaj posni recept savršen je za sve koji žele brz, zdrav i ukusan obrok, idealan za ručak ili laganu večeru.
Potrebni sastojci:
4 fileta oslića
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
2 čena belog luka (sitno seckana ili izrendana)
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Po želji: prstohvat suvog origana ili timijana
Priprema marinade:
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, beli luk i med.
Dodajte so, biber i suve začine po želji. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine u homogenu smesu.
Priprema fileta oslića:
Filete oslića operite pod mlazom hladne vode i osušite papirnim ubrusom.
Stavite ih u plitku posudu ili kesu za mariniranje.
Prelijte pripremljenom marinadom, vodeći računa da svaki filet bude ravnomerno prekriven.
Pokrijte posudu folijom ili zatvorite kesu i ostavite u frižideru da se marinira najmanje 30 minuta (za intenzivniji ukus može i do 2 sata).
Leblebije su bogate proteinima, vlaknima, i brojnim hranljivim materijama, pa će vam pružiti energiju tokom posta
14.11.2024
Posna jelaBožićni post počinje 28. novembra i traje 40 dana - do Badnjeg dana, 6. januara
13.11.2024
Posna jelaPrženje ili pečenje:
Prženje: U tiganj stavite malo maslinovog ulja i zagrejte na srednjoj temperaturi. Filete pecite 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu koricu i budu mekani iznutra.
Pečenje: Zagrejte rernu na 200 °C. Filete položite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 12-15 minuta, povremeno prelazeći marinadom koja ostane u posudi.
Serviranje:
Filete oslića poslužite tople, posute seckanim svežim peršunom. Kao prilog možete dodati pire krompir, grilovano povrće ili salatu od rukole i paradajza.
Ovo jelo je sjajan primer kako uz jednostavne sastojke i malo truda možete pripremiti zdrav i ukusan obrok koji će oduševiti svakoga za stolom!
BONUS VIDEO:
Priprema ovih pljeskavica je jednostavna
13.11.2024
Posna jelaKo nema kiseli kupus a treba sarmice spremiti za slavu, evo rešenja
pre 19 sati
GurmanlookZahladnelo je, zato nema razloga da se kupus ne kiseli!
11.11.2024
GurmanlookZa kuvanje, najčešće se koristi kombinacija nekoliko vrsta ribe
07.11.2024
GurmanlookNavodno je hapšenje sprovedeno zbog nabavkama dualnih mikroskopa za neurohirurgiju, koji su navodno "debelo preplaćeni"
pre 14 minuta
RegionOni su zajedno stvorili porodicu u kojoj vladaju ljubav, poštovanje i razumevanje
pre 31 minut
BeogradPolicija je skinula video nadzor, ali i našla DNK-a tragove od razbojnika
pre 33 minuta
HronikaNaglasio je da će Srbija dati sve od sebe da ostane pouzdan i iskren prijatelj i mađarske države i mađarskog naroda
pre 33 minuta
PolitikaU ovom trenutku nema informacija o povređenima i materijalnoj šteti
pre 49 minuta
SvetU ovom trenutku nije poznato kako je došlo do požara
pre 55 minuta
SvetDva zemljotresa pogodila Srbiju
pre 1 sat
SrbijaPrema rečima dr Turlakov, lekarima najteže padaju susreti sa porodicama povređenih
pre 1 sat
HronikaPatrijarh Pavle uživao je veliku popularnost u narodu, najviše zbog svoje izrazite skromnosti, sam je kuvao, šio i vozio se tramvajem
pre 42 minuta
SudbineNjena smrt smanjuje broj članova japanske carske porodice na samo 16
pre 49 minuta
SudbineOstaće upamćen kao jedan od najuspešnijih srpskih privrednika
pre 19 sati
SudbineGorana Vesića je juče duboko pogodila jedna vest
pre 22 sata
SudbineSlužio ga je verno 12 godina
13.11.2024
SudbineAkcija "Za Sofijin prvi korak" podigla je na noge celu zemlju, a priču je zaokružio ovaj humani gest
13.11.2024
SudbineNjegov odnos sa Natašom Bekvalac i Marijanom Mateus često je bio tema medija
13.11.2024
SudbineNeko ko je stvorio biznis carstvo smatrao je da je znanje moć i najveći alat, evo kako je Kostić pričao o svom radu
13.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar