Slobodno vreme > Posna jela

SLANA POSNA TORTA OD ROZEN KORA Ukusan i elegantan izbor za svaku priliku, ma, prste da poližeš!

Ova torta ne samo da se lako priprema, već i izgleda veoma efektno

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

24/12/2024 > 07:00

podeli vest:

SLANA POSNA TORTA OD ROZEN KORA Ukusan i elegantan izbor za svaku priliku, ma, prste da poližeš!
Foto: Youtube PrintScreen/Lako je kuvati


Ako želite da oduševite goste ukusnim, a jednostavnim jelom za slavsku trpezu ili bilo koju posnu priliku, posna slana torta od rozen kora je pravi izbor. Ova torta ne samo da se lako priprema, već i izgleda veoma efektno, što je čini savršenom za svečane trenutke. Evo kako da je napravite.

Youtube PrintScreen/Lako je kuvati

Sastojci:

1 pakovanje posnih rozen kora
300 g posnog majoneza
200 g posnog krem sira
300 g kiselih krastavčića
300 g pečuraka iz konzerve
200 g posnog ajvara
200 g posnog biljnog kačkavalja
100 g mlevenih oraha (za dekoraciju)

Priprema:

Priprema fila:

Fil 1: Izrendajte kiseli krastavčić i pomešajte ga s pola količine posnog majoneza.
Fil 2: Pečurke iz konzerve sitno iseckajte i sjedinite s posnim krem sirom.
Fil 3: Pomešajte posni ajvar s preostalom količinom majoneza.

Slaganje torte:

Na pladanj postavite prvu rozen koru i premažite je Filom 1 (krastavčići s majonezom).
Prekrijte drugom korom, pa nanesite Fil 2 (pečurke s krem sirom).
Na treću koru nanesite Fil 3 (ajvar s majonezom).
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i filove. Završite poslednjom korom.

Dekoracija:

Premažite celu tortu posnim majonezom kako biste dobili glatku i ravnomernu površinu.
Pospite je mlevenim orasima ili rendanim biljnim kačkavaljem. Za dodatni dekorativni efekat, možete koristiti iseckane krastavčiće, pečurke ili masline.

Hlađenje:

Tortu ostavite u frižideru najmanje 2 sata kako bi se kore lepo natopile i svi ukusi sjedinili.

Saveti za uspeh:

Poslužite tortu isečenu na manje kocke – izgledaće dekorativno na tanjiru.
Možete eksperimentisati s filovima i dodati povrće poput kukuruza, šargarepe ili cvekle za dodatne boje i ukuse.
Pripremite tortu dan ranije kako bi bila još ukusnija kada odstoji.

Zaključak

Posna slana torta od rozen kora je jelo koje spaja jednostavnost pripreme i sofisticiran izgled. Idealan je izbor za slave, porodična okupljanja ili prazničnu trpezu, a njena kremasta tekstura i bogati ukusi sigurno će oduševiti sve prisutne.

Spremajte sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar