POSNA PARADAJZ ČORBA Savršeno jednostavan recept za ukusnu čorbu
Uživajte u ovoj posnoj, zdravoj i ukusnoj paradajz čorbi – idealnoj za svaku priliku
23.12.2024
Posna jelaOva torta ne samo da se lako priprema, već i izgleda veoma efektno
podeli vest:
Ako želite da oduševite goste ukusnim, a jednostavnim jelom za slavsku trpezu ili bilo koju posnu priliku, posna slana torta od rozen kora je pravi izbor. Ova torta ne samo da se lako priprema, već i izgleda veoma efektno, što je čini savršenom za svečane trenutke. Evo kako da je napravite.
Sastojci:
1 pakovanje posnih rozen kora
300 g posnog majoneza
200 g posnog krem sira
300 g kiselih krastavčića
300 g pečuraka iz konzerve
200 g posnog ajvara
200 g posnog biljnog kačkavalja
100 g mlevenih oraha (za dekoraciju)
Priprema:
Priprema fila:
Fil 1: Izrendajte kiseli krastavčić i pomešajte ga s pola količine posnog majoneza.
Fil 2: Pečurke iz konzerve sitno iseckajte i sjedinite s posnim krem sirom.
Fil 3: Pomešajte posni ajvar s preostalom količinom majoneza.
Uživajte u ovoj posnoj, zdravoj i ukusnoj paradajz čorbi – idealnoj za svaku priliku
23.12.2024
Posna jelaPripremite je uz nekoliko jednostavnih koraka
20.12.2024
Posna jelaSlaganje torte:
Na pladanj postavite prvu rozen koru i premažite je Filom 1 (krastavčići s majonezom).
Prekrijte drugom korom, pa nanesite Fil 2 (pečurke s krem sirom).
Na treću koru nanesite Fil 3 (ajvar s majonezom).
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i filove. Završite poslednjom korom.
Dekoracija:
Premažite celu tortu posnim majonezom kako biste dobili glatku i ravnomernu površinu.
Pospite je mlevenim orasima ili rendanim biljnim kačkavaljem. Za dodatni dekorativni efekat, možete koristiti iseckane krastavčiće, pečurke ili masline.
Hlađenje:
Tortu ostavite u frižideru najmanje 2 sata kako bi se kore lepo natopile i svi ukusi sjedinili.
Da biste uživali u savršenom ukusu čorbe i sutradan, važno je znati kako je pravilno skladištiti i podgrevati
19.12.2024
Posna jelaUkusna pita spaja hrskavu koru i sočan nadev od krompira, čineći je pravim užitkom za sva čula
19.12.2024
Posna jelaSaveti za uspeh:
Poslužite tortu isečenu na manje kocke – izgledaće dekorativno na tanjiru.
Možete eksperimentisati s filovima i dodati povrće poput kukuruza, šargarepe ili cvekle za dodatne boje i ukuse.
Pripremite tortu dan ranije kako bi bila još ukusnija kada odstoji.
Zaključak
Posna slana torta od rozen kora je jelo koje spaja jednostavnost pripreme i sofisticiran izgled. Idealan je izbor za slave, porodična okupljanja ili prazničnu trpezu, a njena kremasta tekstura i bogati ukusi sigurno će oduševiti sve prisutne.
Spremajte sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO:
Ukoliko tražite savršen recept za prebranac koji će oduševiti vaše goste, evo kako da ga pripremite korak po korak
18.12.2024
Posna jelaPivo daje testu posebnu hrskavost i bogat ukus, a ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu
17.12.2024
Posna jelaPrilagodite ih svom ukusu i unesite toplinu i kreativnost u pripremu ove značajne proslave
16.12.2024
Posna jelaDodavanjem prave marinade, pastrmka postaje pravo kulinarsko remek-delo
16.12.2024
Posna jela
Ostavite komentar