POSNA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Ukusan recept za prazničnu trpezu
Bilo da je pripremate za porodični ručak ili prazničnu trpezu, garantujemo da će svi uživati
13.12.2024
Posna jelaDodavanjem prave marinade, pastrmka postaje pravo kulinarsko remek-delo
podeli vest:
Pastrmka je izuzetno ukusna i hranljiva riba koja se jednostavno priprema, a pečenje u rerni čini je idealnim izborom za zdrav obrok. Dodavanjem prave marinade, pastrmka postaje pravo kulinarsko remek-delo, a miris koji se širi kućom tokom pečenja neodoljiv je poziv na uživanje. Evo recepta koji će vam pomoći da napravite savršenu pastrmku u rerni.
Sastojci:
2 sveže pastrmke (očišćene)
3 kašike maslinovog ulja
1 limun (sok i kolutovi)
3 čena belog luka (sitno seckana)
Sveže začinsko bilje: peršun, ruzmarin i majčina dušica
So i biber po ukusu
1 kašičica meda ili javorovog sirupa (opciono, za blagu slatkastu notu)
Priprema:
Pripremite ribu:
Operite pastrmke pod mlazom hladne vode i osušite papirnim ubrusom. Na obe strane ribe napravite blage zaseke nožem kako bi marinada bolje prodrla u meso.
Napravite marinadu:
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, seckani beli luk, so, biber i po želji kašičicu meda ili javorovog sirupa. Dodajte sitno seckano začinsko bilje i sve dobro izmešajte.
Bilo da je pripremate za porodični ručak ili prazničnu trpezu, garantujemo da će svi uživati
13.12.2024
Posna jelaOna je tradicija i uživanje u svakom zalogaju
12.12.2024
Posna jelaMariniranje:
Ribu prelijte marinadom, pazeći da marinada uđe u zaseke i unutrašnjost pastrmke. Ostavite je da odstoji 20–30 minuta kako bi upila arome.
Priprema za pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C. Pastrmke postavite na pleh obložen papirom za pečenje. Unutrašnjost ribe napunite kolutovima limuna i dodatnim biljem za bogatiji ukus.
Pečenje:
Pecite ribu u zagrejanoj rerni oko 20–25 minuta, dok kožica ne postane hrskava, a meso sočno i mekano. Na pola pečenja, prelijte ribu sopstvenim sokovima iz pleha kako bi ostala sočna.
Ova torta je dokaz da brze i jednostavne poslastice mogu biti izuzetno ukusne i privlačne
11.12.2024
Posna jelaIdealan je za hladne zimske dane kada tražite nešto što greje dušu i telo. Uživajte!
11.12.2024
Posna jelaServiranje:
Pastrmku poslužite uz kuvani krompir, grilovano povrće ili salatu po izboru. Dodajte preostale sokove iz pleha kao preljev za dodatnu sočnost i aromu.
Saveti za najbolji rezultat:
Ako želite intenzivniji ukus, pastrmku možete marinirati i do 2 sata u frižideru.
Za još hrskaviju koricu, pred kraj pečenja uključite funkciju grila u rerni.
Po želji, dodajte kapare ili masline kao dodatak za specifičnu aromu.
Ovaj recept za pastrmku iz rerne jednostavan je za pripremu, a rezultat je obrok bogat hranljivim sastojcima i neodoljivog ukusa. Idealno za ljubitelje zdrave i ukusne hrane!
BONUS VIDEO:
Ovaj jednostavan recept zahteva minimalne sastojke, a rezultat je preukusan obrok za celu porodicu
10.12.2024
Posna jelaOvo jelo kombinuje svežinu spanaća sa kremastim posnim bešamel sosom
09.12.2024
GurmanlookUživajte u svakom zalogaju ovog jednostavnog i ukusnog recepta
06.12.2024
Posna jelaOve pljeskavice su savršene za post, ručak ili laganu večeru
05.12.2024
Posna jela
Ostavite komentar